Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

A Masterplast Nyrt. részvényeiből rendezett aukción közel 1,141 millió darab papírt vettek meg a befektetők 630 forintos árfolyamon, mely megegyezik a korábbi, márciusi részvénykibocsátással.

Szerdán a Masterplast Nyrt. részvényeiből a Concorde Értékpapír Zrt. tőzsdei részvényaukciót szervezett, melyen a Budapesti Értéktőzsde 9 szekciótagja vett részt. Az aukció során 1 140 931 darab részvény kelt el 630 forintos áron. Így a pénz befolyását követően a Masterplast Nyrt. 718 786 530 forintos alaptőke emelést hajthat végre, közölte a társaság.

Mint ismeretes, 2012. március 21-én a vállalat már lebonyolított egy sikeres tranzakciót: akkor 7 intézményi befektető mintegy 1,1 milliárd forint értékben vásárolt részvényeket. Így a mai aukcióval együtt a Masterplast Nyrt. a terveinek megfelelően az első félévben, két lépésben, összesen több mint 1,8 milliárd forintos tőkeemelést hajt végre, amelyet teljes egészében új gyártókapacitások fejlesztésére és akvizícióra fordít.

Az aukcióval kapcsolatban Tibor Dávid vezérigazgató elmondta: "Az elmúlt hetekben a tőke- és devizapiacokon tapasztalt számos negatív fejlemény fényében különösen sikeresnek tartom a mai részvényaukciót. A márciusi intézményi befektetői részvényértékesítés során a BUX index 19053 ponton állt, míg ma délelőtt 15 százalékkal alacsonyabban, 16450 pont körül teljesített – ennek ellenére ma ugyanúgy 630 forinton sikerült részvényt értékesíteni, mint két hónappal ezelőtt, a jóval kedvezőbb piaci hangulatban és környezetben. Ez, továbbá az a tény, hogy 9 brókercég ügyfelei vettek részt az aukción, számomra azt jelenti, hogy a befektetők bíznak a Masterplastban."

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.