2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az utóbbi időben meglehetősen gyengén teljesítő Deutsche Bank új vezére kemény lépésekkel állítaná helyre a pénzintézet jövedelmezőségét.

Radikális létszámleépítésről döntött a Deutsche Bank új vezére, a részletek a mai közgyűlésen várhatóak. Legalább 7 ezer fővel csökkentik a dolgozói állományt, melyet 90 ezer fő alá kívánnak leszorítani. A részvénykereskedési üzletág esetében az állomány egynegyedét bocsátják el. A bank ezzel a lépéssel költségmegtakarítást kíván elérni, és a 2019-es évben közel 1 milliárd euróval, 22 milliárd euróra szoríthatják le a kiadásokat, foglalták össze az Equilor elemzői. Ezzel együtt a bank megerősítette, hogy 2021-től a ROTE mutató elérheti a 10 százalékot.

A bank részvényei közel 30 százalékkal estek eddig idén, és a 2016-os bizalmi válság óta nem látott alacsony szintre értek. A bank problémái a hazai piacon kezdődnek, a lakossági bankolás egy kis nyereségű üzlet. Globálisan pedig a zsírosabb profit a kötvény kereskedelemből és a komplex hitelezési ügyletekből származott, de ezt részben a szabályozás, részben a verseny csökkentette. Míg más nagy európai hitelezők private banking szolgáltatást nyújtanak, vagy éppen hitelkártya portfoliójukon profitálnak, a Deutsche nem rendelkezik ilyen üzletágakkal. A vállalat nagyrészvényesei egyre türelmetlenebbek, és a menedzsment és a felügyelő bizottság fluktuációjából arra következtetnek, hogy nincs hatékony stratégia, amely meghozná a szükséges változást.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!