TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A BP öt topmenedzsere 30 millió fontot (10 milliárd forintot) vesztett a mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt.

A társaság vezetőinek bevétele a részvényárak zuhanása miatt csökkent, a Deepwater Horizon áprilisi robbanása óta a vállalat értékpapírjainak ára harmadával esett.

A topmenedzserek 51 millió font értékben rendelkeznek részvényekkel a cégben.

A Patterson Associates könyvelőcég kimutatásai szerint az öt vezető közül Byron Grote pénzügyi igazgató szenvedte el a legnagyobb veszteséget, 8,6 millió fontot (2,9 milliárd forintot) bukott. Tony Hayward októberben távozó vezérigazgató 8,5 millió fontot veszített az idén, ez az összeg közel kétszerese a tavalyi fizetésének és bonuszának. A finomításért és eladásért felelős Iain Conn vesztesége 5,7 millió, a fúrásokat felügyelő Andy Inglisé 6 millió font. Bob Dudley, a Haywardot a vezérigazgatói székben váltó amerikai szakember 2,4 milliót vesztett részvényei miatt.

A hírek szerint a vállalatnál további személycserékre lehet számítani, de bennfentesek állítják, Car-Henric Svanberg elnök távozására - bár sokan várták - belátható időn belül nem kerül sor.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.