2018. január 31. 08:49

A kriptovaluták iránti fokozott érdeklődés a hardvergyártóknál is lecsapódik. Az úgynevezett bányászathoz használt hardverek gyártói nagyon pörögnek.

Vártnál jobb eredményeket tett közzé tegnap éjjel az AMD. Az amerikai processzor és chipgyártó a negyedik negyedévben 1,48 milliárd dolláros bevételt könyvelt el, amely jelentős emelkedés a tavalyi bázishoz képest, emellett sikerült felülmúlni a gyártó korábbi várakozását és a piaci konszenzust is. A kriptodevizák bányászatának grafikus forrásigénye meglátszott az eredményeken, hiszen az AMD ezen részlegének bevétele 60 százalékkal ugrott meg az egy évvel korábbihoz képest. 

 
A nettó eredmény nyereségbe fordult, az egyszeri tételek nélkül ez részvényenként 8 centet jelentett, amely verte az 5 centes konszenzust. Az egész éves eredményeket tekintve az AMD 6 év tudott ismételten nyereséges lenni. Az elemzői konferencián a vállalat vezérigazgatója közölte, hogy a kriptodevizákhoz kapcsolódó eladások durva becsléssel kb. 5 százalékát tehették ki a teljes árbevételnek, ugyanakkor ez magasabb, mint amire számítottak. A folyó negyedévre vonatkozóan az AMD 1,5-1,6 milliárd dolláros bevételt vár, amely jóval magasabb az előzetes konszenzusnál.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.