2017. december 12. 14:07

A Facebook film tette híressé a Winklevoss fivéreket, akik az elsőkként kerestek a Bitcoin révén több mint 1 milliárd dollárt. Az egyikük szerint a virtuális pénz további óriási növekedés előtt áll.

Viszonylag ismert történet, hogy Tyler és Cameron Winklevoss ötletét nyúlta le Mark Zuckerberg, amikor megalkotta a Facebook közösségi oldalt. Akkor úgy érezték, hogy kisemmizték őket, hiszen kimaradtak az évszázad egyik legnagyobb netes bizniszéből. Be is perelték Zuckerberget, és 2008-ban végül a felek vitája megállapodással zárult, amelynek alapján 65 millió dollárt fizettek nekik. Ebből fektettek be 11 milliót 4 évvel ezelőtt a Bitcoinba, megszerezve a piacon lévő virtuális pénz egy százalékát. Akkor a kriptovaluta értéke 120 dollár volt, miközben jelenleg 17 ezer dollár felett kereskednek vele.

Van miért örülnie a Winklevoss testvéreknek

Néhány hete, amikor a Bitcoin átlépte a 9500-as szintet, az első olyan befektetők lettek, akiknek a nyeresége meghaladta az 1 milliárd dollárt, jelenleg pedig gőzerővel közelít a 2 milliárdos szinthez a profitjuk. Nem véletlenül kérdezték meg újságírók, hogy mikor terveznek kiszállni. Cameron Winklevoss azonban a Bloombergnek nyilatkozva azt mondta, hogy egyelőre biztosan nem.


Az egyébként olimpikon evezős szerint a Bitcoin eddigi emelkedése csak a kezdet, szerinte nagyon komoly további növekedés jöhet. Winklevoss azt mondta, hogy a mostani szinthez képest további nagyarányú növekedést vár, szerinte belátható időn belül az arany piacával fog vetekedni a Bitcoin kapitalizációja.

Bár konkrétan nem fogalmazta meg, de ezek szerint a milliárdos a virtuális pénznél hússzoros növekedést vár, vagyis akár 300 ezer dollárt is érhet majd egy Bitcoin. Amennyiben ilyen szintre ugrana a fizetőeszköz, annak lenne némi pikantériája is, hiszen ekkor hasonló vagyonra tehetnének szert az ikrek, mint amit Zuckerberg Facebook részvényei jelenleg érnek.

mfor.hu