2p

A Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe adózott nyeresége a megelőző évi felére esett 2010-ben, 10,45 milliárd forint volt a különadóval együtt - közölte a bank csütörtökön.

A fióktelep közel 3 milliárd forintot fizetett be banki különadóként a központi költségvetésbe.

A tavalyi adózott eredmény 1,64 százalékos eszközarányos nyereséget (ROA) jelentett fióktelepi szinten, a 628,60 milliárd forint mérlegfőösszeg alapján számolva. A 2009-es ROA 3 százalék volt, a mérlegfőösszeg pedig 14 milliárddal magasabb a tavalyinál, 642,4 milliárd forintot tett ki.

A közlemény szerint a teljesítmény kiegyensúlyozott volt minden üzletágban, és a bank magyarországi fióktelepénél kedvezőnek tartják a 2011-es kilátásokat a lakossági banki, valamint a kkv- és a nagyvállalati üzletágakban egyaránt.

A nettó hitelállomány 12 százalékkal 141,6 milliárd forintra csökkent, ezen belül a nettó lakossági hitelállomány 26 százalékkal 65,8 milliárdra mérséklődött, míg a nettó vállalati hitelállomány 5 százalékkal 75,8 milliárd forintra nőtt.

A betétállomány 4 százalékkal 344 milliárd forintra mérséklődött.

A nettó kamatbevételek 13 százalékkal 32 milliárd forintra csökkentek.

A magyarországi Citibank 2009. január 1-je óta az írországi székhelyű Citibank Europe plc magyarországi fióktelepeként működik.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!