2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Jócskán erősödtek a New York-i értéktőzsdék irányadó mutatói a szerdai záráskor. Köszönhetően a Fed döntést követő kommentárnak.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 98 ponttal, azaz 0,58 százalékkal 16907 pontra erősödött. Az S&P 500-as mutató 15 ponttal, vagyis 0,77 százalékkal 1957 pontra emelkedett. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 26 ponttal, 0,59 százalékkal 4363 pontra nőtt.

A nap első felében kivárás jellemezte a piacokat, a Fed esti döntése előtt a befektetők óvatosak voltak. A forgalom lanyha volt, mert nem érkezett fontos makrogazdasági adat. A Fed döntés nem volt meglepő, hiszen a várakozás szerint a Fed a szokásos ütemben, újabb 10 milliárd dollárral csökkenti gazdaságélénkítő célú kötvényvásárlási programjának jelenleg havi 45 milliárd dolláros keretösszegét. Örömteli volt ugyanakkor Janet Yellen, a Fed elnökének a kijelentése, mely szerint a Fed még azt követően is huzamosabb ideig 0 százalék körül kívánja tartani a kamatlábat, ha majd befejezi a kötvényvásárlási programját.

A vállalatok közül a nap egyik nagy nyertese a FedEx volt, amelynek részvényei csaknem 5 százalékkal drágultak, miután a szállítmányozó óriáscég a vártnál jobb negyedéves eredményt tett közzé. Szárnyaltak - csaknem 7 százalékkal drágultak - az Adobe szoftvergyártó papírjai is, szintén a cég vártnál jobb eredményei miatt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!