2010. április 28. 10:29

A Fotex Holding európai részvénytársaság csak a tőzsdén nem forgó osztalékelsőbbségi részvényekre fizet osztalékot, részvényenként 0,42 eurót.

Az április 26-i éves közgyűlés jóváhagyásával 1,55 millió darab osztalékelsőbbségi részvény után összesen 651 ezer eurót fizet ki a cég. A holding saját tulajdonában lévő 450 ezer darab osztalékelsőbbségi részvényre nem vonatkozik az osztalék.

A Fotexnek csak a törzsrészvényei vannak bevezetve a Budapesti Értéktőzsdére. A társaság alaptőkéje mintegy 70,7 millió darab törzs-, és 2 millió osztalékelsőbbségi, szavazatra nem jogosító részvényből áll, mindkét részvényfajta névértéke 0,42 euró.

A társaság 2007 augusztusában bocsátotta ki az osztalékelsőbbségi részvényeket, amelyeket a vezetők vásárolhattak meg az ösztönzési program keretében. A Fotex tavaly és tavaly előtt is csak erre a részvényfajtára fizetett osztalékot: 2008-ban a névérték 85 százalékát, a 30 százalékát. A törzsrészvények tulajdonosai utoljára az 1997. évi profitból részesültek.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.