2010. április 28. 10:29

A Fotex Holding európai részvénytársaság csak a tőzsdén nem forgó osztalékelsőbbségi részvényekre fizet osztalékot, részvényenként 0,42 eurót.

Az április 26-i éves közgyűlés jóváhagyásával 1,55 millió darab osztalékelsőbbségi részvény után összesen 651 ezer eurót fizet ki a cég. A holding saját tulajdonában lévő 450 ezer darab osztalékelsőbbségi részvényre nem vonatkozik az osztalék.

A Fotexnek csak a törzsrészvényei vannak bevezetve a Budapesti Értéktőzsdére. A társaság alaptőkéje mintegy 70,7 millió darab törzs-, és 2 millió osztalékelsőbbségi, szavazatra nem jogosító részvényből áll, mindkét részvényfajta névértéke 0,42 euró.

A társaság 2007 augusztusában bocsátotta ki az osztalékelsőbbségi részvényeket, amelyeket a vezetők vásárolhattak meg az ösztönzési program keretében. A Fotex tavaly és tavaly előtt is csak erre a részvényfajtára fizetett osztalékot: 2008-ban a névérték 85 százalékát, a 30 százalékát. A törzsrészvények tulajdonosai utoljára az 1997. évi profitból részesültek.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.