2p

A Humet Nyrt. október 10-re összehívott rendkívüli közgyűlése a társaság cégnevének, székhelyének és főtevékenységének a megváltoztatásáról is dönt, emellett leszállítják az alaptőkét, ugyanakkor az igazgatótanács felhatalmazást kér alaptőke-emelésre.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján megjelent közgyűlési előterjesztések szerint a társaság neve Humet Befektetési Nyrt.-re változik az eddigi Humet Kereskedelmi, Kutatási és Fejlesztési Nyrt.-ről, és ezzel együtt a székhelye is megváltozik. A főtevénység vagyonkezelés lesz a gyógyszeralapanyag-gyártás helyett.

A társaság már korábban, a féléves tőzsdei jelentésében is jelezte, hogy tevékenységében a holding-szerű működés került előtérbe, melynek fontosabb elemei a vagyonkezelés, valamint az akvizíciós célpontok azonosítása.

A társaság alaptőkéjét 505 millió forintról 20 millió forintra szállítják le a részvények névértékének csökkentésével. A döntést a tőketartalék növelésének szükségességével indokolta az igazgatóság.

Ehhez először a 6 forint névértékű szavazatelsőbbségi részvények névértékét 600 forintra emelik. Ezután az egyaránt 600 forint névértékű törzs- és szavazatelsőbbségi részvények névértékét is 24 forintra csökkentik. A névérték csökkentésével részvényenként fennmaradó 576 forint - összesen 485 millió forint - az eredménytartalékba kerül.

A közgyűlés napirendi pontjait részvényesi indítványra egészítették ki azzal, hogy az igazgatóság felhatalmazást kapjon az alaptőke megemeléséhez az esetleges akvizíciós tervek végrehajtására. A javaslat szerint a felhatalmazás legfeljebb 2 milliárd forintos zártkörű vagy nyilvános tőkeemelésre szól 2011. december 31-ig.

A társaság a költségcsökkentés indokával könyvvizsgálót is vált: a Mobilconsult Kft.-t kívánja megbízni a Leitner + Leitner Audit Könyvvizsgáló Kft. helyett.

A Humet 2010 első félévében 376 millió forint árbevétel mellett 284 millió forint mérleg szerinti nyereséget ért el. A nyereség döntő részét a pénzügyi eredmény tette ki.

A Humet 6 forint névértékű törzsrészvényei a BÉT B kategóriájában forognak. A papírral hétfőn délelőtt 10 forinton kereskedtek. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb ára 20, a legalacsonyabb 8 forint volt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!