TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A 2009-es súlyos árbevétel-csökkenés ellenére a Knorr-Bremse sikeresen alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez, és eredményes költségcsökkentési programot hajtott végre, így nem lett veszteséges - közölte Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója csütörtökön Kecskeméten.

A haszongépjármű-gyártás területén a Knorr-Bremse szempontjából két legfontosabb, az észak-amerikai és az európai piac idei teljesítménye megközelíti a válság előtti szint 70 százalékát, ami a Knorr-Bremse számára 35-40 százalékos árbevétel-növekedést hoz a tavalyi „válságévhez” képest - mondta Lepsényi István, a hazai és nemzetközi beszállítók részvételével tartott szakmai nap után tartott sajtótájékoztatón.

A müncheni központú, világszinten vezető közúti haszonjármű és vasúti fék-, felfüggesztés-, és menetdinamikai rendszereket gyártó cégcsoport 15 ezer embert foglakoztat a világ 30 országában, és 2008-ban 3,4 milliárd euró összegben értékesített.

A vezérigazgató elmondta: Nyugat-Európában 2008-ban 650 ezer haszonjárművet gyártottak, ez 2009-ben 200 ezerre esett vissza, de 2010-ben előreláthatólag 330 ezer jármű kibocsájtása várható, és folyamatosan növekedni fog.

Érdekességként említette Kínát, amely a válság ideje alatt kihasználta a lehetőséget, tovább növekedett, és 2009-ben több mint egymillió haszonjárművet gyártott.

Lepsényi István vezérigazgató szerint a Knorr-Bremse csoport sikeresen és eredményesen menedzselte a járműipari válságot, és fejlődési fázisba lépett.

A magyarországi leányvállalat húsz országba értékesíti a cégcsoport termékeit. Értékesítése 2008-ban 31,5 milliárd forint volt, amely a 2009-es visszaesés után 2010-ben előreláthatólag 30 milliárd forint lesz.

Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. operációs igazgatója beszámolt arról a jelentős költségcsökkentési programról, amelynek eredményeként 3 év alatt 30 százalékkal csökkentik a költségeket.

Hangsúlyozta: ez a program nemcsak a válságra adott válasz, hanem a gazdaságos és versenyképes termelés alapja, amelyhez a beszállítóknak is alkalmazkodniuk kellett.

Utalt arra, hogy több magyar és német beszállító is a dolgozók bérének csökkentésére kényszerült az elmúlt évben.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.