2009. március 4. 17:44

A Mol Nyrt. konzervatív osztalékpolitikát folytat az idén, ami esetleg oda vezet, hogy nem fizet osztalékot a tavalyi eredménye után, írta szerdán a Reuters hírügynökség, a Mol vezérigazgatójára, Hernádi Zsoltra hivatkozva.

A Mol Nyrt. konzervatív osztalékpolitikát folytat az idén, ami esetleg oda vezet, hogy nem fizet osztalékot a tavalyi eredménye után, írta szerdán a Reuters hírügynökség, a Mol vezérigazgatójára, Hernádi Zsoltra hivatkozva.

A felvásárlásokra alapozott konszolidáció kora, ahogyan egyes versenytársaink a konszolidációt elképzelik, véget ért Közép-Európában. A további konszolidáció partnerségeken és együttműködésen alapul majd cégek között, amelyek kiegészítik egymást - mondta Hernádi a hírügynökségnek nyilatkozva.


Hozzátette: a nemzetközi pénzügyi válság és horvát INA olajtársaságban való Mol-részesedés növelése nyomán a Mol igazgatótanácsa nagyon konzervatív osztalékpolitikát fog követni.

Arra a kérdésre, jelentheti-e ez azt, hogy az igazgatótanács azt javasolja majd a közgyűlésnek, hogy ne fizessenek osztalékot a tavalyi eredményből, Hernádi azt felelte, hogy "ezt a lehetőséget nem zárom ki", írta a hírügynökség.

A napokban az OTP vezetése is kilátásba helyezte, hogy a nyereséget osztalék helyett idén tartalékolja, illetve tőkehelyzetének javítására használja. Ezzel szemben a Magyar Telekom esetében a korábbi 70 forintot meghaladó összegű kifizetést terveznek.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.