TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A hvg.hu 10 legdrágább családi házának, valamint legdrágább lakásainak az összeállítását megirigyelve a Napi Gazdaság is összedobott egy cikket a legdrágább lakóingatlanokról. A különbségek igen jelentősek.

A hvg.hu 10 legdrágább családi házának, valamint legdrágább lakásainak az összeállítását megirigyelve a Napi Gazdaság is összedobott egy cikket a legdrágább lakóingatlanokról. A különbségek igen jelentősek.

Míg a Napi összeállításában a legdrágább lakóingatlan, egy keszthelyi telek ára 380 millió forint (962 négyzetméter felépítménnyel), addig a hvg.hu összeállítását egy 2 milliárdos villa vezeti (a keszthelyi ingatlan árának közel kétszerese a "beugró" a hvg.hu listájára).

Nem ilyen jelentős a különbség a lakásfronton. Bár a Napi összeállítása nem minden esetben adja meg egyértelműen az ingatlan típusát, jó eséllyel feltételezhetjük, hogy a Klauzál téren 299 millió forintért értékesített 500 négyzetméteres ingatlan lakás volt. Ez az ár a hvg.hu listájának a 7. helyére elegendő.

A nagy eltérések valószínűleg három okra vezethetők vissza:

  1. A hvg.hu listája az eladók kívánságait fogalmazza meg és nem a tényleges tranzakciók értéket.
  2. A Napi cikke is jelzi, nem minden közvetítőt sikerült megszólaltatni.
  3. Ahogy mi látjuk, volt olyan közvetítő, amely csak lakásokra, míg mások lakásokra, családi, valamint ikerházakra összevontan készítették el a legdrágábbak listáját. (Ezt a tényt látszik megerősíteni, hogy a Duna House listáját a 299 milliós Klauzál téri ingatlan vezeti, míg a Duna House saját adatbázisában szereplő ingatlanárakra épülő múlt heti lakásmustra postban 620 millióra taksált családi ház is létezik.)

Íme a Napi Gazdaság összesített listája

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.