2007. június 25. 08:00

A hvg.hu 10 legdrágább családi házának, valamint legdrágább lakásainak az összeállítását megirigyelve a Napi Gazdaság is összedobott egy cikket a legdrágább lakóingatlanokról. A különbségek igen jelentősek.

A hvg.hu 10 legdrágább családi házának, valamint legdrágább lakásainak az összeállítását megirigyelve a Napi Gazdaság is összedobott egy cikket a legdrágább lakóingatlanokról. A különbségek igen jelentősek.

Míg a Napi összeállításában a legdrágább lakóingatlan, egy keszthelyi telek ára 380 millió forint (962 négyzetméter felépítménnyel), addig a hvg.hu összeállítását egy 2 milliárdos villa vezeti (a keszthelyi ingatlan árának közel kétszerese a "beugró" a hvg.hu listájára).

Nem ilyen jelentős a különbség a lakásfronton. Bár a Napi összeállítása nem minden esetben adja meg egyértelműen az ingatlan típusát, jó eséllyel feltételezhetjük, hogy a Klauzál téren 299 millió forintért értékesített 500 négyzetméteres ingatlan lakás volt. Ez az ár a hvg.hu listájának a 7. helyére elegendő.

A nagy eltérések valószínűleg három okra vezethetők vissza:

  1. A hvg.hu listája az eladók kívánságait fogalmazza meg és nem a tényleges tranzakciók értéket.
  2. A Napi cikke is jelzi, nem minden közvetítőt sikerült megszólaltatni.
  3. Ahogy mi látjuk, volt olyan közvetítő, amely csak lakásokra, míg mások lakásokra, családi, valamint ikerházakra összevontan készítették el a legdrágábbak listáját. (Ezt a tényt látszik megerősíteni, hogy a Duna House listáját a 299 milliós Klauzál téri ingatlan vezeti, míg a Duna House saját adatbázisában szereplő ingatlanárakra épülő múlt heti lakásmustra postban 620 millióra taksált családi ház is létezik.)

Íme a Napi Gazdaság összesített listája

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.