TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Rába vezető tisztségviselői összesen 5168 részvényt vásároltak a BÉT-en a társaság csütörtöki közleménye szerint.

A tájékoztatás szerint Pintér István elnök-vezérigazgató vásárolta a legtöbb részvényt, 1292 darab részvényt vett szerdán 900 forintos árfolyamon, így most összesen 7082 részvény tulajdonosa. A vezető tisztségviselők összesen 25 925 részvénnyel rendelkeznek.

Az elnök-vezérigazgató legutóbb április 29-én vásárolt részvényeket 861 forintos árfolyamon. Akkor összesen 800-at, amivel 5790 darabra nőtt részvényeinek száma. A vezető állású tagoknak április végén összesen 20 757 részvénye volt.

A Rába 2012. szeptember 12-én tette közzé, hogy a kedvező stratégiai kilátások, a cég piaci és pénzügyi pozícióinak további erősödése, valamint a részvény jelenlegi árszintje miatt döntöttek a cég vezetői a vásárlás mellett. A Rába akkoriban azt írta: a menedzsment megítélése szerint a részvények árfolyama már a közeljövőben elindulhat a cég valós helyzetét jobban tükröző szintek felé, meghaladva az 1.000 forintos névértéket.

A szerda délután közzétett negyedéves gyorsjelentése szerint az év első három hónapjában a Rába Holding csoportszintű konszolidált árbevétele 16,3 százalékkal múlta felül az előző év azonos időszakát. A jelentés szerint a cég csoportszinten 2013 első negyedévében 11,4 milliárd forint árbevételt ért el.

Szerdán az "A" kategóriában jegyzett Rába papírjai 897 forintos árfolyamon zártak, az elmúlt egy évben a papír legalacsonyabb ára 651, a legmagasabb 950 forint volt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.