2010. április 30. 08:01

A Strabag SE osztrák építőipari cég 3 százalékkal növelte tavalyi profitját, annak ellenére, hogy fontos kelet-európai piacain leértékelődtek a devizák, és emelkedtek az adók.

Fényi Tibor kifejtette: a magyarországi Strabag Csoport építési tevékenységével kapcsolatos bevétele 2009-ben kerekítve 180 milliárd forintot tett ki, adózás utáni nyeresége pedig kerekítve 2,5 milliárd forint volt. A bevétel és az eredmény egyaránt tizedével csökkent az előző évhez viszonyítva - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

Bár a Strabag világszinten növekedett, a helyi viszonyokhoz képest Magyarországon jó az elért eredmény - magyarázta Fényi Tibor. A magyar építőipar 2009-ben rendkívül súlyos válságot, 30 százalékos visszaesést élt át, nagymértékben csökkent a  megrendelés-állomány, s ez érintette a Strabagot is, ezért is számít magyarországi viszonylatban nagyon jónak az eredmény - hangsúlyozta a szakember.

A Strabag SE osztrák építőipari cég - Európa öt vezető építőipari cégének egyike - 3 százalékkal növelte tavalyi profitját, annak ellenére, hogy fontos kelet-európai piacain leértékelődtek a devizák, és emelkedtek az adók. A Strabag 2009. évi értékesítése ezzel párhuzamosan 3 százalékkal 12,6 milliárd euróra bővült.

A cég tavalyi adózott eredménye 161,5 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbi 157 millió euróról, üzemi eredménye (EBIT) 5 százalékkal 282,8 millió euróra nőtt. A vállalat irányítása részvényenként 0,5 euró osztalék kifizetését javasolja a 2008-as eredményből fizetett 0,55 eurót követően.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.