<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Miközben a részvénypiac ismét nekilendült az emelkedésnek, a pénzügyi szektor elbizonytalanodott, így a DJIA csak visszafogott erősödést ért el.

Miközben a részvénypiac ismét nekilendült az emelkedésnek, a pénzügyi szektor elbizonytalanodott, így a DJIA csak visszafogott erősödést ért el.

Emelkedtek a New York-i értéktőzsde vezető indexei a hétfői kereskedés során. A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,3 százalék növekedéssel 10501 ponton zárt. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,99 százalékkal 2212 pontra erősödött. Az S&P 500-as mutató 0,7 százalékkal 1114 pontra emelkedett.

A hétfői növekedést az elemzők részben azzal indokolták, hogy a befektetők kezdik visszavinni a pénzt a dollárból a kockázatosabb eszközökbe arra a hírre, hogy Dubaj 10 milliárd dollárt kapott egyesült arab emírségekbeli társállamától, Abu Dzabitól adósságtörlesztései könnyítésére.

Javított a befektetői bizalmon egy vállalatfelvásárlási hír is. Az Exxon Mobil 31 milliárd dollárért felvásárolta az XTO Energy céget, és ezzel az olajvállalat megerősítette jelenletét a gázipari ágazatban. Az Exxon az XTO részvényekért 25 százalékkal magasabb árat adott a pénteki záróárfolyamhoz képest.


Az energiaipar más cégei is drágultak, mert újabb felvásárlások lehetnek az ágazatban a befektetők várakozása szerint. Növelte az energiaszektor részvényeinek az árfolyamát a kőolaj napközbeni drágulása is. A nyersolaj ára a kereskedés kezdetén még veszteségen állt a pénteki záró értékhez képest.

Komoly veszteségen állt a Citigroup, amely megállapodott az amerikai pénzügyminisztériummal arról, hogy visszafizet 20 milliárd dollár korábban kapott állami támogatást. A befektetők azért szabadultak a Citigroup részvényétől, mert a bank ezt részben részvénykibocsátással hajtja végre.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.