2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Miközben a részvénypiac ismét nekilendült az emelkedésnek, a pénzügyi szektor elbizonytalanodott, így a DJIA csak visszafogott erősödést ért el.

Miközben a részvénypiac ismét nekilendült az emelkedésnek, a pénzügyi szektor elbizonytalanodott, így a DJIA csak visszafogott erősödést ért el.

Emelkedtek a New York-i értéktőzsde vezető indexei a hétfői kereskedés során. A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,3 százalék növekedéssel 10501 ponton zárt. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,99 százalékkal 2212 pontra erősödött. Az S&P 500-as mutató 0,7 százalékkal 1114 pontra emelkedett.

A hétfői növekedést az elemzők részben azzal indokolták, hogy a befektetők kezdik visszavinni a pénzt a dollárból a kockázatosabb eszközökbe arra a hírre, hogy Dubaj 10 milliárd dollárt kapott egyesült arab emírségekbeli társállamától, Abu Dzabitól adósságtörlesztései könnyítésére.

Javított a befektetői bizalmon egy vállalatfelvásárlási hír is. Az Exxon Mobil 31 milliárd dollárért felvásárolta az XTO Energy céget, és ezzel az olajvállalat megerősítette jelenletét a gázipari ágazatban. Az Exxon az XTO részvényekért 25 százalékkal magasabb árat adott a pénteki záróárfolyamhoz képest.


Az energiaipar más cégei is drágultak, mert újabb felvásárlások lehetnek az ágazatban a befektetők várakozása szerint. Növelte az energiaszektor részvényeinek az árfolyamát a kőolaj napközbeni drágulása is. A nyersolaj ára a kereskedés kezdetén még veszteségen állt a pénteki záró értékhez képest.

Komoly veszteségen állt a Citigroup, amely megállapodott az amerikai pénzügyminisztériummal arról, hogy visszafizet 20 milliárd dollár korábban kapott állami támogatást. A befektetők azért szabadultak a Citigroup részvényétől, mert a bank ezt részben részvénykibocsátással hajtja végre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!