<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve miatt bizonytalanodtak el szerdán a befektetők, így a nyitás után még a történelmi csúccsal kacérkodó S&P 500-as index is tetemes veszteséggel zárt.

A 30 vezető iparvállalat indexe, a Dow Jones ipari átlag 89 ponttal, 0,55 százalékkal 16041 pontra csökkent. Az S&P 500-as mutató értéke 12 pontot, 0,64 százalékot esett, és 1829 ponton zárta a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 35 ponttal, 0,81 százalékkal gyengült, és záráskor 4238 ponton állt.

Az amerikai indexek a nyitás után még optimizmust tükröztek, és mind a Dow, mind az S&P mutatója ígéretesen emelkedett, ám a déli órákra az előző napi zárószintre csúsztak vissza. Az utolsó órában aztán nagyobb eladási hullám volt, azt követően, hogy közzétették a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyvét. Az amerikai jegybank vezetői ugyanis határozottan kiálltak a QE3 program kivezetése mellett, így várhatóan a jövőben egyre kevesebb pénzt fog a Fed a piacra pumpálni. A szakértők szerint a következő hónapban újabb 10 milliárd dollárral csökkenhet a kötvényvásárlási programra fordítható összeg, és az év végéig teljesen kivezethetik a programot.

Két említésre méltó makroadat jelent meg szerdán. Az Egyesült Államokban a szakértők által vártnál nagyobb mértékben nőttek a termelői árak januárban. Az amerikai munkaügyi minisztérium szerdán közölt adatai szerint a termelői árak 0,2 százalékkal nőttek decemberhez képest, elsősorban az élelmiszerárak emelkedésére, aminek a hatását csak mérsékelni tudta a benzin árcsökkenése. Hasonlóan meglepő volt a megkezdett lakásépítések számának visszaesése, igaz emögött az átlagosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás állt.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.