<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A színfalak mögött óriási erőfeszítések zajlanak a görög adósság átstrukturálására, ez azonban a régiónkat érdemben egyelőre nem érintette. A forint az euróval szemben továbbra is stabil, várhatóan továbbra is marad a 264-266 forintos sávban, olvasható a Commerzbank napi kommentárjában.

EUR/HUF (263,80 – 266,20): Erős a forint, erősek a régiós devizák is, a térségünk egyelőre immunis a görög aggodalmakra. A forint a keddi naphoz hasonlóan ma is 265 alatti szintről indul, de ma minimális gyengülés kezd kibontakozni, így hajszálnyival 265 felett kereskednek az EUR/HUF devizapárral. Az euró/forint kurzusa gyakorlatilag nem reagált a kedvező hazai makroadatokra: a májusi infláció hónap/hónap alapon 0,6 százalékról 0,2 százalékra csökkent, míg év/év alapon 4,7-ről 3,9-re esett a pénzromlás üteme. Az árindex jó számai mellett a véglegesített áprilisi ipari termelési adatok is jobbak lettek a vártnál, de ez sem hatott az árfolyamra. Ma is szűk sávban, 264- 266 közötti kereskedés tűnik a legvalószínűbbnek.

EUR/USD (1,4290 – 1,4400): Az eurozóna pénzügyminisztereinek tegnap esti brüsszeli megbeszélése nem hozott egyetértést a felek között, és felröppentek olyan hírek, melyek szerint késhet a „végleges” csomag. Luc Frieden, luxemburgi pénzügyminiszter szerint a formába öntött pakett csak júliusra készülhet el a sokrétű érdekkülönbségek miatt. Az EU demokratikus intézmény, olyannyira, hogy gyakorlatilag hónapok óta ég a ház, de még mindig azon tanakodnak az illetékesek, hogy mivel oltsanak. Pénteken a német kancellár, illetve a francia elnök igyekszik a különböző álláspontokat egyeztetni. Az ECOFIN ülés időpontját valószínűleg előrehozzák egy nappal, így már vasárnap elkezdődnek a tárgyalások a közösen kialakítható megoldás érdekében. Mindenesetre bízzunk a csodában, mármint abban, hogy lesz valamiféle konszenzus. A görög államadósság valamilyen formában történő átstrukturálásának szükségessége szinte biztos, már csak a hogyanban kellene megegyezni, ami persze nem könnyű feladat, de a jelenlegi bizonytalan állapot nem fenntartható. Az EUR/USD ma reggeli árfolyamából kiindulva némi aggodalmaskodást, türelmetlenséget lehet kiolvasni, ugyanis a tegnap esti 1,45 közeli szintekhez képest az árfolyam ma már csupán 1,44 alatt tartózkodik.

CHF/HUF (216,20 – 218,70): A dollár erősödésével párhuzamban a frank is formába lendült ma reggel az euróval szemben, 1,2240-ről 1,2180-ig esett az EUR/CHF árfolyama, így a CHF/HUF kurzusa emelkedésnek indult 216,50-ről 218-ig szökkent fel az árfolyam. Holnap kamatdöntő ülést tart az SNB, várhatóan nem lesz emelés, maradhat a kamat 0,25 százalékon.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.