2008. március 31. 15:04

Délelőtt a koalíciós válság miatt zuhant a BUX index, majd a délutáni 50 bázispontos kamatemelés némiképp megnyugtatta a piacot. Így is 2,3 százalékos mínuszban zárt a BUX.

Már a nyitás után is gyengült az index, de igazán akkor indult meg lefelé, mikor a koalíciós válságról szóló hírek megjelentek a piacon. Délután aztán a Magyar Nemzeti Bank 50 bázisponttal megemelte az alapkamatot az inflációs nyomás fokozódása miatt, ez valamelyest megnyugtatta a piacot.

A BUX index végül 21 710 ponton zárt, ez 2,38 százalékkal marad el a pénteki záróértéktől. A nap vesztese az OTP lett, mely 6,64 százalékos esés után 6750 forinton zárt. A Mol 0,28 százalékkal lett olcsóbb, 21 490 forinton zárt. A Magyar Telekom árfolyama 0,74 százalékos esés után 809 forinton állt meg a végére.

Az átlagnál jobban szerepeltek a gyógyszerrészvények: a Richter 0,32 százalékos mínuszban állt a nap végén, míg az Egis 2,4 százalékkal drágult.

A vezető nyugat-európai indexek kismértékű mínuszban álltak ma délután. A CAC 40 0,2 százalékot veszített a nap második felére, az FTSE 0,5 százalékot bukott, a DAX pedig 0,7 százalékkal állt alacsonyabban, mint pénteken.

Az amerikai indexek vegyesen kezdték a napot: először meredeken felfelé indultak, majd visszaestek. A magyar piac zárásáig újra pluszba kerültek. A Dow Jones ipari index 0,1 százalékkal erősödött péntekhez képest, a Standard & Poor's 0,3 százalékot javított, a Nasdaq pedig 0,2 százalékkal erősödött.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.