2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Több kisebb forgalmú részvény is komoly áresést szenvedett el, miközben a blue chipek alig mozogtak csütörtökön. A forint ugyanakkor tovább erősödött.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 18,97 pontos, 0,11 százalékos emelkedéssel, 17 456,56 ponton zárt csütörtökön. A forgalom ugyanakkor nagyon gyatra, 4 milliárdos volt.

A vezető részvények közül az OTP piacán teljes kivárás volt, ez nem meglepő, miután a bank éjfélkor teszi közzé harmadik negyedéves számait. A részvény két forinttal nőtt, és az OTP így 4082 forinton fejezte be a napot. Ismét tudott erősödni a Mol, amely a 12000-es szinttel küzdött egész nap, ez közel egy százalékos növekedést jelent. Nem volt ilyen jó napja a Magyar Telekomnak, amely 5 forinttal esett vissza, és 345-ön zárt. 15 forinttal erősödött a Richter, amely így az utolsó kötésben 3725 forint lett.

Három kispapír is durva eséssel zárt csütörtökön. Az elmúlt napokban komoly gondokkal küzdő BTel a lélektani 100-as szintet is átlépte lefelé, miután 15 százalékkal zuhant, a papír záróára 91 forint lett. Ennél kisebb mértékű, de így is 10 százalékos mínuszt kellett, hogy elkönyveljenek a Synergon részvényesei, az a papír is 100 forint alá került, 99-en zárt. Közel 8 százalékos veszteséggel fejezte be a napot a CIG Pannonia biztosító, amelyre az utolsó kötés 211 forinton született.

A forint folytatta erősödését, különösen látványos volt ez a dollárral szemben, mely másfél egységgel került lentebb. Az amerikai fizetőeszközért a délutáni órákban 245 forintot adtak a kereskedők. Az euró kurzusa a 305,65-ös szint körül mozgott, míg a svájci frank árfolyama 254,30 volt a devizapiacokon.

A kedvező aukció a rövid papírokra nem hatott, így a 3 és a 12 hónapos kötvények hozama sem változott. Ezzel szemben az éven túli állampapírok hozama tovább csökkent, 5-7 bázisponttal.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!