2017. április 4. 14:10

A bűnözési ráta csökkenése elősegíti a lakásárak emelkedését, miközben az elmúlt három évben a nagyobb lakáspiaci beruházások környékén csökkent a vagyon elleni bűncselekmények száma, vagyis a két adat kölcsönhatásban van - állapította meg az otthontérkép.hu a legfrissebb rendőrségi statisztikák és az ingatlanpiaci kínálati árak területi összevetése alapján.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Az Otthontérkép Magyarország keddi sajtótájékoztatóján Mester Nándor, a csoport vezető elemzője a bűnesetek csökkenését és az árak növekedését egyebek mellett a zártabb kialakítású társasházak és lakóparkok számának növekedésével, a közterületek hatékonyabb ellenőrzésével indokolta.

Így újul meg a Postapalota


Példaként említette a Corvin negyedet, ahol az elmúlt tíz évben komoly ingatlanfejlesztések történtek, több ezer lakás, sokszáz ezer négyzetméternyi iroda és egy pláza épült, megújulóban vannak a kiskereskedelmi egységek, és hotelek, apartmanházak nyíltak. A lakásbetörések száma e területen az elmúlt három évben ötödére, a gépjárművekkel kapcsolatos eseteké tizedére esett, a lakások kínálati átlagára pedig a 2012-es 207 ezerről 2016-ra 442 ezer forintra ugrott, ami - egyebek mellett - a rendezett, folyamatosan felügyelt környezetnek is tulajdonítható - mondta.

Fodor Szabolcs, a cég üzleti elemzője kiemelte, hogy például Újbudán 2014-ben 561, 2016-ban 288 betörés volt, miközben az egy négyzetméterre számított kínálati átlagár 375 ezer forintról 531 ezer forintra emelkedett. Ellenpéldaként említette ugyanakkor a Belvárost, ahol a magas bűnözési arány (1000 lakosra 100 feletti a bűnesetek száma) nem befolyásolja az árak alakulását: a 2014-es 514 ezer forintos kínálati átlagár tavaly 862 ezer forintra emelkedett.

MTI