<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A Fitch hétfői felminősítése nem módosította érdemben a forint árfolyamát, a magyar fizetőeszköz jelentősen gyengült. Kedden reggel ugyanakkor újra erősödött, amit támogat a ma délután várható lengyel kamatemelés is, áll a Commerzbank napi kommentárjában.

EUR/HUF (264,20 – 266,20): A Fitch hitelminősítő intézet tegnap délután javította hazánk adósság besorolásának kilátását, negatívról stabilra / semlegesre. A „junk” kategóriához még mindig közel állunk, de a formális kilátásjavítással a Fitch azt fejezte ki, hogy már nem valószínű a bóvli kategóriába sorolás, a szigorú fiskális politikának köszönhetően. Szinte alig moccant a váratlanul időzített jó hírre az EUR/HUF árfolyama, csak minimális mértékű erősödésre volt képes a forint, a hitelminősítői bejelentéskor 50-80 fillérrel erősödött az EUR/HUF kurzusa, 265,60 környékéről valamivel 265 alá. Ma délután tart a lengyel jegybank kamatdöntő ülést. Ha a várakozások szerint alakul a forgatókönyv, akkor 4,50 százalékosra emelkedik a lengyel alapkamat, és ezzel másfél százalékosra csökkenhet a zloty és a forint közötti kamatkülönbözet. A várakozások a lengyel kamatdöntéssel kapcsolatban nyomot hagynak a régiós devizák euróhoz mért árfolyamaiban, a zloty és a korona nagyobb ütemben erősödik, a forint kevésbé.

EUR/USD (1,4580 – 1,4680): A rossz amerikai makro számok várhatóan még távolabbra tolják a következő FED kamatemelést, olvasható olyan elemzés is, ahol 2012 harmadik negyedévére teszik a szakemberek az első szigorítás lehetséges időpontját. Tegnap 1,46 környékén stagnált az EUR/USD árfolyama, de további jó hírek Görögországgal kapcsolatban, újabb dollárgyengülést hozhatnak, sőt az ECB csütörtöki kamatdöntési sajtótájékoztatója is adhat muníciót az euró erősödésének, a zöldhasú értékvesztésének, bár erre egyelőre nem sok esély mutatkozik. Az euró egyhavi csúcsot döntött a dollárral szemben a görög válsághelyzet várható normalizálódásával, az EUR/USD árfolyama 1,4650-ig emelkedett, a dollár / forint árfolyam pedig a tegnap esti 182,60-ról ma reggelre 181,60 alá esett.

CHF/HUF (216,00 – 218,50): A Commerzbank AG elemzőinek véleménye szerint a frank jelentősen túlértékelt a fontosabb devizákkal szemben is, az EUR/CHF árfolyama normál körülmények között 1,50 körül lenne szerintük reális. Az alternatíva nélküli mentsvár-deviza szerep viszont erősen tartja a frank árfolyamát. A dollár a csalódást keltő fundamentális okok miatt, a jen pedig a lehetséges intervenciók miatt nem minősül mostanában klasszikus "safe haven" devizának. Az EUR/CHF árfolyama lassú emelkedésnek indulhat, főleg akkor, ha véglegesítik a görögök mentőcsomagját, illetve ha az európai kamatok gyorsabban emelkednek a svájcinál. Idén szeptemberre az előrejelzésük szerint 1,24, jövő szeptemberre pedig még mindig csak 1,36-os "euró/svájci" szintet látnak valószínűnek. Ma várhatóan 216,50 és 218,50 közötti CHF/HUF kereskedés lehet a jellemző.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.