TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Tisztes munka, tisztes bérek kellenek - mondta. Nem látszatintézkedések, számolni kell a hatásokkal is. A TŐKEJÖVEDELMEK DIFFERENCIÁLT MEGADÓZTATÁSA UGYAN BONYOLULT, DE JÁRHATÓ ÚT, ERRE UTAL, HOGY A TŐZSDEI ÉS TŐZSDÉN KÍVÜLI ÉRTÉKPAPIRFORGALOM JELENLEG IS ELTÉRŐEN ADÓZIK NÁLUNK.

Tisztes munka, tisztes bérek kellenek - mondta. Nem látszatintézkedések, számolni kell a hatásokkal is

Szakszervezeti demonstráció zajlott a Kossuth téren, a Parlament előtt. A felszólalók szerint a közszféra a kormány "pofozógépe", minden megszorítást ezen a területen kezdenek, amit visszautasítanak, csakúgy, mint a négynapos munkahét gondolatát.
A helyszínválasztást azzal indokolta, hogy itt születnek olyan döntések az országról, amelyek gyakran nem veszik figyelembe a társadalmi hatásokat. Nem mindegy, hogy a válságkezelő lépések kinek, mennyire és meddig fognak fájni. Azok állnak a téren, akik legális jövedelemből, nyugdíjból élnek, akik nem tudják optimalizálni az adójukat, és nem tehetik meg, hogy számla nélkül számolják el költségeiket...

Cikkünkben a Figyelőnet cikkéből és szakszervezeti vezetők megnyilatkozásaiból idéztünk.
A cikk az MTI híradására is hivatkozik.

A tiltakozók sok transzparenst hoztak magukkal, az egyik táblára például az van írva: "Munkás, dolgozó, ébredj, meglopnak 18 éve!", a Rákóczi-szobornál felállított kivetítőn pedig az olvasható: Ne így! Közösen az aránytalan közterhek ellen!

A MUNKAJÖVELEMEK ÉS A MUNKALEHETŐSÉGEK JELENTIK AZ ALAPJÁT EGY MŰKÖDŐ GAZDASÁGNAK!
MINDEN CSAVAR, MINDEN LÁNCSZEM FONTOS EGY MŰKÖDŐ GÉPEZETBEN - SZERINTEM EL KELLENE HAGYNI ...a munkafelügyelő illetve hajcsár természetű irányítást! Elismerve azt, hogy MAGASABB VEZETŐ SZABJA MEG AZ IRÁNYT, A STRTÉGIÁT és ezzel nagy hatása van a munkaszervezés hatékonyságára és a gazdaságos és eredményes működésre..DE A MAI VILÁGBAN OLYAN ARÁNYTALANSÁGOK LÉPTEK FEL, AMELYEKET FELTÉTLENÜL NYESEGETNI KELL...


A béren kívüli juttatások megadóztatását és a nyugdíjrendszer igazságtalanságát emelte ki beszédében Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke.
Kritikával illette az önkéntes nyugdíjpénztári befizetések adókedvezményének megkurtítását is - a tervezett intézkedések ismertetését fütty és a szónokkal egyetértő bekiabálások kísérték. A szakszervezeti vezető bírálta a kormány és a munkáltatók "összejátszását", és példaként említette a "jelenlegi miniszterelnök" által összehívott Gazdasági Szociális Tanács, valamint a Reformszövetség megalakítását. Szavaira hangos fújolással reagálta a tagok.

A rendezvény végén egy petíciót nyújtottak a szervezők az állam képviselőinek. A kormány, és a pártok részéről az MSZP, a Fidesz és a KDNP átvették a petíciót, míg az SZDSZ és az MDF nem tette meg ugyanezt.

AMI A MUNKAJÖVELEMEKET ÉS A TŐKEJÖVEDELMEKET ILLETI, az arányosság a lényeges szempont, ami az adó- és járulékterheket illeti! SAJNÁLATOS ÉS RÖVIDLÁTÓ SZEMLÉLET LENNE "SZELVÉNYVAGDOSÓ SZIVAROZÓ KIHÍZOTT TŐKÉSEKRE" GONDOLNI, természetesen vannak, akik úgymond nem dolgoznak, viszont a TŐKEBEFEKTETÉSEKRE SZÜKSÉG LENNE A GAZDASÁG KIMOZDÍTÁSÁRA A JELENLEGI RECESSZIÓBÓL..
A spekuláció önmagában nem káros, a tőzsde arra való, hogy a vállalkozások vagyis a részvénytársaságok kamatmentes friss tőkéhez jussanak. Ez viszont csak NORMÁLIS körülmények közt van így, ha valaki a piac és a tőzsde összeomlására spekulál és elegendő pénze van arra, hogy a folyamatokat NEGATÍVAN befolyásolja.. AZ MAGA IS FELELŐS, AKÁR SZEMÉLYÉBEN IS A JELENLEGI GLOBÁLIS ÖSSZEOMLÁSÉRT!

A TŐKEJÖVEDELMEK DIFFERENCIÁLT MEGADÓZTATÁSA UGYAN BONYOLULT, DE JÁRHATÓ ÚT, ERRE UTAL, HOGY A TŐZSDEI ÉS TŐZSDÉN KÍVÜLI ÉRTÉKPAPIRFORGALOM JELENLEG IS ELTÉRŐEN ADÓZIK NÁLUNK.

A MUNKA ÉS A TŐKE CSAK EGYÜTTESEN RÁNTHATJA KI A SÁRBARAGADT SZEKERET... ha ez egyik lovat előre, a másikat a saroglyához fogjuk be... AKI LÁTOTT MÉG SZEKERET ... NEM KELL TOVÁBB MAGYARÁZNOM!

(És állatmesékre - Krilov, Aesopus, Lafontaine - sem hívatkozom ... a bölcsesség lenne kiveszőben?)

Egy emberibb világért, a válságkezelés terheinek értelmes, igazságos elosztása érdekében emelt szót Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke.

Szomorú, hogy MINDEN SZAKSZERVEZETET a múlt(?) rendszer csökevényének vagy örökösének tekintetenek?
Vagy annyira nagy gond van a kapukon belül az EP választások előtt, hogy a kispártoknak nincs kapacitásuk, amit a szakszervezeti megmozdulások figyelmmel kísérésére fordíthatnának?

DE EZZEL A MELLÉKSZÁLLAL TALÁN NEM IS KELL FOGALKOZZUNK..az előrevívő lényeget kell számonkérni, KORMÁNYON ÉS TÁRSADALMON EGYARÁNT!

* * *

Igazságosabb közteherviselést, átgondoltabb reformokat, a munkabérek helyett a nagytőkét, és a nagy vagyonokat is terhelő adórendszert követeltek a hat szakszervezeti konföderáció által szervezett szombat délelőtti, a Parlament előtti tüntetésükön a megmozdulók.

A tüntetésre – az előzetes aggodalmakkal ellentétben – nem tudtak rácsatlakozni jobboldali szélsőségesek. A rendezők elküldték a „hivatásos tüntetőket” – mondta az FN helyszíni tudósítójának Meskó László, az MSZOSZ sajtófőnöke.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.