<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A nyugdíjtörvények kormány által tervezett módosításáról is tárgyal az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén.

Csütörtökön több szakszervezet is hangot adott tiltakozásának, és bejelentették: jövő szombatra demonstrációt terveznek, részben azért mert elutasítják, hogy a kormány a tizenhárom év alatt összegyűjtött magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat három év alatt más célokra akarja elkölteni.

A LIGA jelezte, hogy ebben a formában nem támogatja a kormány meghirdetett "nyugdíjmentő csomagját" és arra kérte a minisztert, hogy javaslatait érdemben tárgyalja meg az érdekképviseletekkel. Az MSZOSZ elnöke ámokfutásnak nevezte a kormány nyugdíjtervét, a vegyipari szakszervezet (VDSZ) pedig rendkívüli egyeztetésre hívta a szakszervezeteket, hogy közös akciótervet dolgozzanak ki a magánnyugdíjpénztárak elleni intézkedések lefékezésére.

A nyugdíjrendszer tervezett módosításai mellett az OÉT másik napirendi pontja a 2011. évi bértárgyalások folytatása.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.