2007. szeptember 19. 07:34

A nemzetközi hangulat fokozódik, a békaemberek is vesznek. [smiley=124/]

A reggeli nyitás a nemzetközi eufória jegyében zajlott a Budapesti Értéktőzsdén is. A Bux 600 pontos pluszban nyitott, igaz az első fél óra után ebből 100 pont elolvadt.

A már ismert amerikai történések (kedvező tegnapi adatok, Fed kamatcsökkentés és az azt követő rally) az európai, így a magyar piacon is meghozta a vételi kedvet. Arról nem is beszélve, hogy jónéhány, eddig esésre játszó befektető zárta a pozícióját, illetve néhányan biztosan átgondolják a további stratégiájukat.

Mindezek következtében nem meglepő, hogy a Bux masszív, két százalék feletti ugrással kezdte a napot, és bár azt követően némileg visszacsúsztak az árak, az első fél órát követően így is 500 pont feletti pluszban vagyunk.

Az emelkedés éllovasa az OTP. A cég egyébként tegnap is "belenyúlt" a piacba, 30000 darab OTP törzsrészvényt vásároltak 8973,-forint/darab átlagáron.
A bankrészvény ma 9400 foritnon van, amely 3,5 százalékos ugrás a tegnapi záróhoz képest. Bő egy százalékot nőtt a Mol (26350) és a MTelekom (968). Kevésbé erős ugyanakkor a két gyógyszerpapír, amelyek fél százalék körüli pluszban vannak (Richter: 37250; Egis: 22750).

Érdekes lesz, hogy a korábbi ellenállási szint melyik oldalán végzünk a záróra. Félő, hogy ha nem tudjuk áttörni, akkor a nyugati tőzsdék korrekciója, itthon megint bizonytalanságot hoz, és a kitörés helyett sávozásba megyünk át.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.