<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A hétfői Fitch kilátásjavítás után kedden az Európai Bizottság már megdorgálta Magyarországot. Ennek ellenére a forint árfolyama stabil, az euróval szemben továbbra is a 264-266-os sávban mozoghat, áll a Commerzbank napi kommentárjában.

EUR/HUF (264,00 – 266,50): Egy nappal a Fitch kilátásjavítása után az Európai Bizottság közzétette Magyarország aktuális konvergencia programjának értékelését, amiben eléggé sok kritika éri a kormány gazdaságpolitikáját. Tegnapelőtt még összességében dicséretet kaptunk, tegnap meg dorgálást. De ahogy a Fitch kilátásjavítása sem befolyásolta érdemben az EUR/HUF árfolyamát, úgy az EB figyelmeztetése sem indított el gyengülési hullámot. A nemzetközi befektetői hangulat jó, a forint után magas kamatot fizetünk, ezért áll ma reggel is 265 környékén az EUR/HUF árfolyama. Tegnap a mérsékelt forinterősödés mellett az állampapírhozamok is csökkentek, az 5 éves magyar ország kockázat CDS-felára 3 hét után ismét 250 alatti értéket mutat. A tegnap kezdődött lengyel kamatdöntő ülés ma ér véget, délután derül ki, hogy emelnek-e 4,50 százalékra a Lengyel Nemzeti Bank illetékesei. Nagyjából a lengyel kamatdöntéssel párhuzamosan az MNB közzéteszi a legutóbbi Monetáris Tanács ülés jegyzőkönyvét, de nem számítunk komoly árfolyammozgató meglepetésre, valószínűleg maradunk a 264,00-266,50 közötti sávban.

EUR/USD (1,4620 – 1,4720): Ben Bernanke, a FED elnöke tegnap Atlantában tartott beszédet, ahol azt hangoztatta, hogy az amerikai gazdaság a lehetőségeihez képest alulteljesít, csökkenés helyett emelkedik a munkanélküliség, és egyre növekszik azoknak a tábora, akik arra számítanak, hogy 2012 végéig nem fog változni az alapkamat az USA-ban. A FED első embere mindezek ellenére nem nyilatkozott a monetáris bővítés további sorsáról - a QE2 ebben a hónapban elvileg kifut. A Világbank sem ítéli meg optimistán az amerikai gazdaságot: az idei GDP növekedés eddigi 2,8 százalékos előrejelzését 2,6 százalékra csökkentették, és egyúttal sürgették a kormányt, hogy vágja vissza a kiadásokat, illetve tegye rendbe mihamarabb az államháztartási deficitet. A dollár szempontjából nézve a rossz híreket a lassuló német külkereskedelmi dinamizmus ellensúlyozza. Míg márciusban 7,3 százalékkal ugrott meg a német export, addig az áprilisi számok azt mutatják, hogy a kivitel behúzta a kéziféket, mert 5,5 százalékos esést produkált hónap/hónap alapon. Az EUR/USD mindezek hatására alig mozdul lényegében, a tegnapi záró ára közelében, 1,4680 körül tartózkodik, az USD/HUF valamivel 181 alatt tartózkodik ma reggel.

CHF/HUF (215,30 – 217,80): Tegnap este majdnem érintette a 215-ös szintet a CHF/HUF árfolyama, de ma reggel már 217 felé vette a kurzus az irányt. A CHF erősödésben a jó svájci munkanélküliségi adat is szerepet játszhat, 3,1 százalékról 3 százalékosra csökkent a helvéteknél az álláskeresők aránya.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.