2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A nemzetközi tőkepiacokon ismét az aggodalom a jellemző, és világszerte komoly mínuszokat láthatunk. A háttérben ismét a kínai gazdasági növekedés lassulása áll.

Kedden derült ki, hogy a központi bank gazdaságösztönző intézkedései ellenére augusztusban három éve a legnagyobb mértékben esett vissza a kínai feldolgozóipar teljesítménye és a szolgáltatói szektor is gyengült. Ez már az éjszaka folyamán komoly mínuszokat hozott a távol-keleti börzéken, hiszen a japán Nikkei közel 4, míg a Hong Kong-i Hang Seng mutató 2,5 százalékkal esett.

Az európai piacok sem jártak sokkal jobban, a délután folyamán a német Dax, a francia Cac 40 és az angol FTSE is 3 százalékos zuhanásban állt. Ezt a rossz folyamatot követték a New York-i piacok is, a 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 2,13 százalékkal, az S&P 500 2,14 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 2,02 százalékkal állt hétfői záróértéke alatt a nyitást követő percekben. Ezt követően ugyan minimális javulás jött a Nasdaq esetében, de a másik két fontos mutató továbbra is 2 százalékos veszteséget mutatott.

Ismét lejtőre került az olaj is, amely hétfőn még óriási, közel 9 százalékos erősödést produkált. Kedden viszont a fekete arany árfolyama 6,5 százalékkal zuhant, így a jegyzés csak kis mértékben haladja meg a múlt pénteki szintet.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!