2007. október 24. 06:29

Az erős vállalati eredményeknek köszönhetően kedden jelentős mértékben növekedtek az amerikai indexek. A Dow 0,81, a Nasdaq 1,65, míg az S&P 500 0,88 százalékos erősödéssel zárt hétfői záróárához képest.

Az erős vállalati eredményeknek köszönhetően kedden jelentős mértékben növekedtek az amerikai indexek. A Dow 0,81, a Nasdaq 1,65, míg az S&P 500 0,88 százalékos erősödéssel zárt hétfői záróárához képest.

A hétfői és keddi emelkedés ellenére a pénteki zuhanás eredményeként a DOW még mindig több mint 200 ponttal alacsonyabban van a csütörtöki záróárához képest, ugyanakkor a Nasdaq szinte pontra ugyanazon az értéken áll. A technológiai részvények szárnyalását az Apple vezette, mely magával húzta a Google és az Amazon.com részvényeit is. (Igaz a zárás után az Amazon.com jelentősebbet esett, hiába zárt kimagaslóan jó negyedévet.) Más cégek jelentése - American Express, DuPont, At&T - sem okozott csalódást, amely szintén némi optimizmusra adott okot, elronthatja ugyanakkor a jókedvet, ha a Boeig, a Merrill Lynch ma (keleti parti idő szerint) reggel kiadásra kerülő eredménye elmarad a várakozásoktól.

Ázsiában ma reggelre a kínai (Hang-Seng, Shanghai Composite), illetve az indiai indexek szinte teljesen ledolgozták a hétfői visszaesést, Hong Kong 500 pontra van a 30000 pontos mérföldkőtől, míg Sanghajban 100 pont kell a 6000 ponthoz.

Ugyanakkor Japánban, Szöulban és Szingapúrban is fél százaléknál jelentősebb mértékben csökkentek a részvényárak közép-európai idő szerint reggel 8 órakor.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.