2010. augusztus 31. 11:19

A vártnál lényegesen jobb eredményeket ért el az első félévben a Magyarországon is érdekelt Strabag elsősorban a lengyelországi, az észak-európai, valamint az Európán kívül eső piacokon való jó szereplésnek köszönhetően.

A legnagyobb osztrák építőipari csoport keddi közlése szerint adó utáni vesztesége 11,5 millió euróra csökkent január-június között az egy évvel korábbi 23,4 millióról. Elemzők a tavalyival azonos veszteséget vártak.

A működési eredményt tekintve 10,4 millió euró volt a veszteség, egy évvel korábban 11,1 millió euró volt a hiány, miközben elemzők 12,8 milliót vártak.

A konszolidált árbevétel 6 százalékkal 5,04 milliárd euróra esett, és ezzel csak kissé maradt el az elemzői várakozásoktól. A foglalkoztatottak száma 6 százalékkal 70.734 főre csökkent.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.