2p

Az elemzői várakozásokat felülmúlva nőtt a ThyssenKrupp csoport eredménye a második pénzügyi negyedévben. A társaság EBITDA-ja 50 százalékkal ugrott meg.

A legnagyobb német és a második európai acél- és gépipari vállalat, a Magyarországon is jelen lévő ThyssenKrupp csoport pénteken azt közölte, hogy 72 százalékkal nőtt a kamat és adófizetés előtti eredménye (EBIT) a második pénzügyi negyedévében, elsősorban termékei árának emelkedésére és a járműgyártók keresletének bővülésére.

A március végén zárult pénzügyi második negyedévben az EBIT 497 millió euró lett, meghaladta a Reuters által megkérdezett elemzők 471 millió eurós várakozását. A kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredmény (EBITDA) 50 százalékkal 932 millió euróra nőtt, szintén felülmúlta a szakértői várakozásokat.

A ThyssenKrupp egyidejűleg megerősítette azt a tervét, hogy a folyó pénzügyi évben az EBIT-eredménye 2 milliárd euró körüli szintre nő az egy évvel korábbi 1,2 milliárd euróról. A ThyssenKrupp árfolyama idén eddig 7 százalékkal emelkedett.

A vállalat a tavaly decemberrel zárult első üzleti negyedévében 142 millió euró adózott eredményt ért el kisebbségi részesedések nélkül, 13 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 164 milliónál. A kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) akkor 645 millió euró lett, 6 százalékkal kevesebb az egy évvel azelőtti 683 milliónál, és elmaradt az elemzők várta 729 milliótól is.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!