1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Kétmilliárd dolláros, részvényenként 17 centes nyereségről számolt be pénteken az első negyedévet illetően a Bank of America-Merrill Lynch. Ez elmarad a 28 centes részvényenkénti várakozástól, ugyanakkor javulás a tavalyi negyedik negyedév vesztesége után.

2011 első negyedévében 2 milliárd dollár, részvényenként 17 cent volt a Bank of America-Merrill Lynch profitja - közölte a cég a honlapján pénteken. Ez elmarad a tavalyi első negyedéves 3,2 milliárd dolláros nyereségtől, az elemzők most is hasonlóra számítottak előzetesen. A tavalyi negyedik negyedév 1,2 milliárd dolláros veszteségéhez képest azonban a mostani eredmény javulást jelent.

A bank tájékoztatása szerint a javulás elsősorban az alacsonyabb hitelköltségeknek és a növekvő befektetési banki tevékenységnek volt köszönhető. "A betétállományunk erőteljes növekedése és a hat üzletágból öt pozitív teljesítménye összhangban van az amerikai gazdaságban tapasztalható javulással" - mondta az eredmények kapcsán Brian Moynihan elnök-vezérigazgató. Szerinte az eredmény alátámasztja ügyfélközpontú üzletpolitikájuk sikerét, ráadásul a pénzintézet hitelminősége is javult az év első három hónapjában.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!