Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vártnál jobban nőtt a világ vezető gyógyszergyártója, a Pfizer bevétele és nyeresége a második negyedévben.

A bevétel 58 százalékkal 17,33 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 10,98 milliárd dollárról, 16,65 milliárd dolláros elemzői várakozás mellett.

Az adózott eredmény 2,48 milliárd dollár, egy részvényre 31 cent lett, az egy évvel korábbi 2,26 milliárd dollár után. Az egyszeri tételek nélkül a részvényarányos nyereség 62 cent volt, míg az elemzők csak 52 centet vártak.

A Pfizer május közepén jelentette be, hogy a Wyeth gyógyszercég tavalyi felvásárlásával összefüggésben csökkenti globális feldolgozóipari kapacitását: 2015-ig nyolc üzeme bezárását, ennek kapcsán 6 ezer ember elbocsátását, további hat üzemben pedig a termelés csökkentését közölte.

Az indoklás szerint a lépéssel egyesítik a Pfizer és a Wyeth összesen 33 ezer fős feldolgozói és ellátási szervezetét.

Jelentősen nőtt a Pfizer első negyedévi adózott eredménye és bevétele a Wyeth gyógyszergyártó cég tavaly októberi megvásárlásával, amelyre 68 milliárd dollárt költött. A Pfizer profitja 4,88 milliárd dollár, részvényenként 60 cent volt a márciussal zárult első negyedévben, az egyszeri tételek nélkül. Ez 33 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 3,67 milliárd dolláros, részvényenként 54 cent nyereséget. Az átalakítási költségek figyelembe vételével 26 százalékkal esett az adózott eredmény az egy évvel korábbihoz képest. A Pfizer bevétele a negyedévben 54 százalékkal 16,75 milliárd dollárra ugrott, részben a Wyeth több keresett márkájának köszönhetően.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.