TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vártnál jobban nőtt a világ vezető gyógyszergyártója, a Pfizer bevétele és nyeresége a második negyedévben.

A bevétel 58 százalékkal 17,33 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 10,98 milliárd dollárról, 16,65 milliárd dolláros elemzői várakozás mellett.

Az adózott eredmény 2,48 milliárd dollár, egy részvényre 31 cent lett, az egy évvel korábbi 2,26 milliárd dollár után. Az egyszeri tételek nélkül a részvényarányos nyereség 62 cent volt, míg az elemzők csak 52 centet vártak.

A Pfizer május közepén jelentette be, hogy a Wyeth gyógyszercég tavalyi felvásárlásával összefüggésben csökkenti globális feldolgozóipari kapacitását: 2015-ig nyolc üzeme bezárását, ennek kapcsán 6 ezer ember elbocsátását, további hat üzemben pedig a termelés csökkentését közölte.

Az indoklás szerint a lépéssel egyesítik a Pfizer és a Wyeth összesen 33 ezer fős feldolgozói és ellátási szervezetét.

Jelentősen nőtt a Pfizer első negyedévi adózott eredménye és bevétele a Wyeth gyógyszergyártó cég tavaly októberi megvásárlásával, amelyre 68 milliárd dollárt költött. A Pfizer profitja 4,88 milliárd dollár, részvényenként 60 cent volt a márciussal zárult első negyedévben, az egyszeri tételek nélkül. Ez 33 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 3,67 milliárd dolláros, részvényenként 54 cent nyereséget. Az átalakítási költségek figyelembe vételével 26 százalékkal esett az adózott eredmény az egy évvel korábbihoz képest. A Pfizer bevétele a negyedévben 54 százalékkal 16,75 milliárd dollárra ugrott, részben a Wyeth több keresett márkájának köszönhetően.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.