2p

Az izlandi vulkánkitörés ellenére növelte bevételét üzleti évének júniussal véget ért harmadik negyedévében az easyJet.

A brit diszkont légitársaság szerdán kiadott gyorsjelentése szerint április és június között 759 millió font volt a bevétel, ami 5,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A bevétel nagyobb mértékben bővült az utasok számánál, amely 3,5 százalékkal 12,3 millióra emelkedett a három tavaszi hónapban.

A jegyeladásból származó bevétel 6,3 százalékkal haladta meg a tavalyit, az egyéb szolgáltatásokból - például autókölcsönzésből - származó bevétel pedig 1,3 százalékkal nőtt.

Az izlandi vulkánkitörés miatt áprilisban elrendelt légi közlekedési korlátozások különösen nagy mértékben sújtották Nagy-Britanniát. A közel egyhetes leállás 65 millió fontba került az easyJetnek. Május elején a cég kénytelen volt mérsékelni az üzleti év egészére vonatkozó profit-előrejelzését, a korábbi 175-200 millió font helyett 100-150 millió font közötti adózás előtti nyereségre számítanak.

A céges pénzügyi jelentésekre, eredmény-beszámolókra vonatkozó szabályok kevésbé szigorúak Nagy-Britanniában, mint általában Nyugat-Európában, a brit cégek így gyakran egyáltalán nem közölnek adatokat arról, hogy miként alakult a nyereség a vonatkozó időszakban. Ez történt az easyJettel is.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!