2010. július 28. 11:04

Az izlandi vulkánkitörés ellenére növelte bevételét üzleti évének júniussal véget ért harmadik negyedévében az easyJet.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A brit diszkont légitársaság szerdán kiadott gyorsjelentése szerint április és június között 759 millió font volt a bevétel, ami 5,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A bevétel nagyobb mértékben bővült az utasok számánál, amely 3,5 százalékkal 12,3 millióra emelkedett a három tavaszi hónapban.

A jegyeladásból származó bevétel 6,3 százalékkal haladta meg a tavalyit, az egyéb szolgáltatásokból - például autókölcsönzésből - származó bevétel pedig 1,3 százalékkal nőtt.

Az izlandi vulkánkitörés miatt áprilisban elrendelt légi közlekedési korlátozások különösen nagy mértékben sújtották Nagy-Britanniát. A közel egyhetes leállás 65 millió fontba került az easyJetnek. Május elején a cég kénytelen volt mérsékelni az üzleti év egészére vonatkozó profit-előrejelzését, a korábbi 175-200 millió font helyett 100-150 millió font közötti adózás előtti nyereségre számítanak.

A céges pénzügyi jelentésekre, eredmény-beszámolókra vonatkozó szabályok kevésbé szigorúak Nagy-Britanniában, mint általában Nyugat-Európában, a brit cégek így gyakran egyáltalán nem közölnek adatokat arról, hogy miként alakult a nyereség a vonatkozó időszakban. Ez történt az easyJettel is.

MTI/Menedzsment Fórum