2018. január 25. 08:07

Továbbra is felfele tart az olaj ára, annak ellenére, hogy egyre több elemző vár korrekciót.

A Brent olajfajta hordónkénti ára több mint három éve legmagasabb szinten, 71 dollár fölött állt csütörtök kora reggel. Az erősödés azért lehet meglepő, mert szerdán úgy tűnt megtorpan az áremelkedés arra a hírre mely szerint amerikai olajkészletek váratlanul emelkedhettek az elmúlt héten, ami nem kis meglepetés azok után, hogy az előző kilenc héten keresztül az EIA minden alkalommal csökkenésről számolt be. Az API jelentése szerint közel 4,8 millió hordóval nőttek a kőolajkészletek az Egyesült Államokban, míg a piaci konszenzus 2 millió hordós ugrást várt.
 

Az északi-tengeri Brent márciusi jegyzése csütörtök reggel fél hét körül 71,05 dolláron, 2014 december 3-a óta legmagasabb szinten állt, ami 52 cent drágulás a szerdai zárértékéhez képest. A nyersolaj árának mostani emelkedése mögött a szakértők szerint elsősorban a dollár látványos gyengülése áll.
 
mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.