2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 46,41 pontos, 0,17 százalékos emelkedéssel, 27 357,86 ponton zárt hétfőn.

A részvénypiac forgalma 4,4 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest. Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az M1 aktuális csatornán kifejtette: a magyar piac kicsit lemaradt a nemzetközi trendekhez képest, a nyugat-európai indexek fél százalékkal emelkedtek, a német DAX index is 0,6-0,8 százalék közötti pluszokban ingadozott.

A Mol és az OTP pénteki záróára felett teljesített, az utóbbi 1,07 százalékos erősödésével lekövette a nemzetközi tendenciákat. A bank pénteken hozza nyilvánosságra második negyedévi gyorsjelentését - jegyezte meg az elemző. A Molt segíthette az olaj árának 3 százalékos emelkedése. A Richter esésében a társaság múlt heti bejelentése játszhatott szerepet. A Richter pénteken közölte, hogy a cariprazine, a társaság innovatív atípusos antipszichotikumának egyik klinikai vizsgálata nem hozott kielégítő eredményt, a vizsgálatok folytatódnak.

A Mol 0,09 százalékkal, 17 175 forintra erősödött, az OTP-részvények ára 1,07 százalékkal, 6832 forintra nőtt. A Magyar Telekom árfolyama 1,57 százalékkal, 438 forintra csökkent, a Richter-papírok árfolyama pedig, 0,26 százalékkal, 5725 forintra esett.

A forint némileg veszített értékéből a főbb devizákkal szemben, egy euróért kora este 311,4 forintot kellett adni, egy amerikai dollár 281,1, egy svájci frank pedig 285,9 forintot ért. 

Az állampapírok másodpiacán a rövidebb futamidejű kincstárjegyeknél 2-3 bázisponttal csökkentek a hozamok, a kötvények esetében pedig egyedül a 10 évesek árazása nőtt 1 bázisponttal. 

MTI/mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!