2010. április 14. 06:21

Történetének legjobb első negyedéves eredményét könyvelte el a világ első számú chipgyártója, az Intel: kedden közzétett gyorsjelentése szerint 44 százalékos bevétel-növekedésre tett szert, felülmúlva az elemzők előzetes várakozását.

Az adózott eredmény 2,4 milliárd dollár volt, részvényenként 43 cent, az egy évvel korábbi 629 millió dollárt, illetve részvényenként 11 centet követően. A növekedés meghaladta a részvényenként 38 centre becsült előrejelzéseket.

Az Intel bevétele 10,3 milliárd dollárra emelkedett, szintén meghaladva az elemzők 9,84 milliárdos becslését. A vállalat 10,2 milliárd dollár bevételt jelez előre a második negyedévre.

Az Intel-részvények árfolyama kedden a kereskedést 22,76 dolláron zárta a New York-i tőzsdén, majd 4,1 százalékos erősödéssel 23,70 dollárra nőtt a tőzsdezárást követő nem hivatalos kereskedésben.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.