1p

Történetének legjobb első negyedéves eredményét könyvelte el a világ első számú chipgyártója, az Intel: kedden közzétett gyorsjelentése szerint 44 százalékos bevétel-növekedésre tett szert, felülmúlva az elemzők előzetes várakozását.

Az adózott eredmény 2,4 milliárd dollár volt, részvényenként 43 cent, az egy évvel korábbi 629 millió dollárt, illetve részvényenként 11 centet követően. A növekedés meghaladta a részvényenként 38 centre becsült előrejelzéseket.

Az Intel bevétele 10,3 milliárd dollárra emelkedett, szintén meghaladva az elemzők 9,84 milliárdos becslését. A vállalat 10,2 milliárd dollár bevételt jelez előre a második negyedévre.

Az Intel-részvények árfolyama kedden a kereskedést 22,76 dolláron zárta a New York-i tőzsdén, majd 4,1 százalékos erősödéssel 23,70 dollárra nőtt a tőzsdezárást követő nem hivatalos kereskedésben.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!