2007. október 15. 07:49

Értékelhető forgalom nélkül, szerény emelkedéssel indult a hét a Budapesti Értéktőzsdén.

Értékelhető forgalom nélkül (alig 1 milliárd forint 9,45-kor), szerény emelkedéssel indult a hét a Budapesti Értéktőzsdén. A Bux az első 45 percet követően 80 pontos pluszban áll, de ebből még bármi lehet.

Ami a céges híreket illeti, az OTP Bank október 12-én 40 ezer darab OTP törzsrészvényt vásárolt 9525 forintos átlagáron, a Budapesti Értéktőzsdén - közölte a pénzintézet. A bank saját tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 2.048.238 darabra nőtt.

A Richter Gedeon csoport pedig gyógyszerkereskedelmi vállalattal bővült Romániában. A gyógyszer-nagykereskedelemmel és -kiskereskedelemmel foglalkozó Pharmafarm tőzsdei cégcsoport 95,78 százalékának megvásárlásával a Richter csoport együttes nagykereskedelmi piaci részesedése mintegy 7 százalékot fog elérni Romániában.


Kár, hogy a mai nap ennyire szüttyögős, amúgy a Bux chart bíztató lenne. (Amúgy pénteken is ugyanez a forgatókönyv volt, fél 3-ig kivárás, majd a végén pörgés).
Egy szűkülő háromszögben megyünk felfele, talán átmegy a korábbi ellenálláson. Ha nem, akkor a 27200 körüli korábbi lokális alj lehet a támasz, addig könnyen visszaeshet.


Ami az árakat illeti, minden nagyobb részvény (Mol, MTelekom, OTP, Richter) minimális pluszban van. A legnagyobb forgalmat (ezt lehet annak nevezni?? ) a Mol produkálta, 500 millió forinttal.