2007. augusztus 29. 08:04

Ezzel, ha jól emlékszem még senki nem foglalkozott. Az M0-s körgyűrűnek köszönhetően az új lakások zöme a mostani pesti zöld kerületekben fog épülni, legalábbis az Elephant Holding elemzése szerint.

Az évente átadott nyolcezer fővárosi lakás alig több mint fele épül a pesti zöldövezetben, de az évtized végére a budapesti lakások többsége itt készülhet el - állítja az elemzés.

Előrejelzésük szerint a Budapest határain belüli lakásépítés súlypontja fokozatosan tevődik át az Újpestet Csepellel félkörívben összekötő hét zöldövezeti kerületre. Ennek oka, hogy ezt a két területet hamarosan összeköti az M0-s autópálya, márpedig a körgyűrűk Európa nyugati nagyvárosaiban is trendfordulót idéztek elő a lakásépítésben. (Az azért nem árt tudni, hogy az Elephant Holding négy nagyobb lakóingatlan fejlesztéséből egy a XVI., egy pedig a XVIII., vagyis a fentebb jelzett kerületekben van)

A felértékelődési folyamat, az építtető cég elemzése szerint a következő lépesekből áll majd:

  1. A lakótelepekkel és gyárépületekkel tarkított, néhol falusias külváros körül megépül a körgyűrű, valamint a rákapcsolódó úthálózat.
  2. Ennek kedvező hatása nem csak a közlekedésben lesz érezhető, mivel a körgyűrű csomópontjaiban bázist létrehozó nagy- és kiskereskedelmi áruházak, logisztikai központok iparűzési adója a kerületi önkormányzatok költségvetését gazdagítja majd,
  3. Ami közvetve megjelenik a lakosság életminőségében.
  4. A betelepülési kedv növekedésével a városhatáron belüli zöldövezetek értéke várhatóan nőni fog.

A telkek, családi házak vagy társasházi lakások értéknövekedése tovább gyorsítja a pesti zöld kerületekben kezdődő demográfiai változást. Az egykori peremkerületek jó közlekedési infrastruktúrával, közintézményi ellátottsággal rendelkező lakóterületei elsősorban az ésszerű döntéseket hozó, családos középosztály számára lesznek vonzóak, jósolja az elemzés.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.