2007. augusztus 29. 08:04

Ezzel, ha jól emlékszem még senki nem foglalkozott. Az M0-s körgyűrűnek köszönhetően az új lakások zöme a mostani pesti zöld kerületekben fog épülni, legalábbis az Elephant Holding elemzése szerint.

Az évente átadott nyolcezer fővárosi lakás alig több mint fele épül a pesti zöldövezetben, de az évtized végére a budapesti lakások többsége itt készülhet el - állítja az elemzés.

Előrejelzésük szerint a Budapest határain belüli lakásépítés súlypontja fokozatosan tevődik át az Újpestet Csepellel félkörívben összekötő hét zöldövezeti kerületre. Ennek oka, hogy ezt a két területet hamarosan összeköti az M0-s autópálya, márpedig a körgyűrűk Európa nyugati nagyvárosaiban is trendfordulót idéztek elő a lakásépítésben. (Az azért nem árt tudni, hogy az Elephant Holding négy nagyobb lakóingatlan fejlesztéséből egy a XVI., egy pedig a XVIII., vagyis a fentebb jelzett kerületekben van)

A felértékelődési folyamat, az építtető cég elemzése szerint a következő lépesekből áll majd:

  1. A lakótelepekkel és gyárépületekkel tarkított, néhol falusias külváros körül megépül a körgyűrű, valamint a rákapcsolódó úthálózat.
  2. Ennek kedvező hatása nem csak a közlekedésben lesz érezhető, mivel a körgyűrű csomópontjaiban bázist létrehozó nagy- és kiskereskedelmi áruházak, logisztikai központok iparűzési adója a kerületi önkormányzatok költségvetését gazdagítja majd,
  3. Ami közvetve megjelenik a lakosság életminőségében.
  4. A betelepülési kedv növekedésével a városhatáron belüli zöldövezetek értéke várhatóan nőni fog.

A telkek, családi házak vagy társasházi lakások értéknövekedése tovább gyorsítja a pesti zöld kerületekben kezdődő demográfiai változást. Az egykori peremkerületek jó közlekedési infrastruktúrával, közintézményi ellátottsággal rendelkező lakóterületei elsősorban az ésszerű döntéseket hozó, családos középosztály számára lesznek vonzóak, jósolja az elemzés.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.