Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A forint árfolyamának szempontjából két fontos esemény is lesz kedden, egyrészt Orbán Viktor tárgyal az Európai Bizottság elnökével, másrészt délután az MNB kamatdöntő ülést tart. Amennyiben az IMF-hitel sínre kerül, úgy maradhat a viszonylagos optimizmus, áll a Commerzbank napi piaci kommentárjából.

EUR/HUF (299,00 – 302,50): Megosztottak a vélemények a mai kamatdöntést illetően, hogy lesz-e további szigorítás, vagy sem. A 25-50 bázispontos emelés, vagy a tartás lehet opció. Elvileg a forint árfolyama azt mutatja, hogy javul a befektetők megítélése, növekszik a bizalom Magyarország iránt. Csakhogy ez korántsem biztos, hogy tartós állapot lesz, akkor lehetne biztosan bizalmi konszolidációról beszélni, ha aláírt IMF szerződésünk lenne. Éppen ezért az MNB Monetáris Tanácsa valószínűleg az emelés mellett dönthet, ami tovább erősítheti az EUR/HUF árfolyamát. Tegnap 49 nap elteltével újra 300 forint alatt kereskedtek az euro/forinttal. Az 5 éves referencia CDS-felárunk pedig egy hónap után újra 600 bázispont alatt található. A forint rally egyrészt abból táplálkozik, hogy az EU/IMF szerződést várhatóan tető alá hozzák a felek, másrészt abból ered, hogy csökken a kockázatkerülési hajlandóság, a befektetők bátrabban vásárolnak rizikósabb devizákat. Ma 300 körüli kereskedésre számíthatunk, a mai kamatdöntés, és az Orbán-Barroso egyeztetés fogja leginkább befolyásolni az árfolyam mozgását.
EUR/USD (1,2980 – 1,3100): Az a hír járta be tegnap délután a piacokat, hogy meglesz a megegyezés a görögök és a magánbefektetők között. Ez a nem hivatalos információ 1,3050 fölé erősítette az eurót, és miután nem érkezett hivatalos megerősítés, még így is maradt az árfolyam 1,30 felett. Tegnap Brüsszelben az EU17-ek pénzügyminiszterek tanácskoztak a görög adósságleírás ügyében. A politikusok sürgették a tárgyalókat, hogy szülessen megállapodás, a cél az, hogy 2020-ra a görög deficit 120 százalékosra olvadjon a mostani 150 százalékról. Ma hajnalban úgy tűnt, hogy áttöri az USD/HUF kurzusa a 230-as szintet, de azóta gyengült valamelyest a forint a dollárral szemben, a mai napra az USD/HUF árfolyama 230-234 között valószínű.

CHF/HUF (248,50 – 251,50): Érdekes módon a kockázatkerülés némi alábbhagyása ellenére az EUR/CHF mozgása olyan formát tükröz, mintha éppen romlana a világ általános hangulata és a tőke a svájci frank irányába mozogna. A devizapár 1,2080-ról 1,2060-ig mozgott, és nagyjából ebben a sávban folyik a kereskedés. A piacot jelenleg jobban izgatja, mit csinálna az SNB, ha vészesen megközelítené a frank a küszöbszintet. Utolsó vérig védené az 1,20-at, vagy beadná a derekát és engedné a frank további erősödését. Mindez azért kedvezőtlen folyamat, mert a hazai szempontból oly kiemelt figyelem övezte CHF/HUF kurzus egyelőre képtelen a "risk averzió" csökkenésével megegyező mértékben visszarendeződni. Ez relatív gyengébb szintre predesztinálja a forintot összehasonlítva egy azonos EUR/HUF kurzus mellett a válság előtt és után. Magyarán így sokkal kétségesebb, hogy a forint vissza tud térni a frankkal szemben a 200 alatti szintekre (ha egyáltalán).
 
mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.