2007. június 20. 12:37

Pár száz híján hétezer új építésű budapesti lakás áll üresen, derül ki a Budapesti Lakásprojekt Adatbázis adataiból. Jelenleg 25 405 új lakást adnának el a fővárosban, vagyis az otthonok több mint negyede nem kell senkinek.

A fővárosban 6648 új építésű lakás keresi tulajdonosát, állítja a Budapesti Lakásprojekt Adatbázis. A fővárosban jelenleg értékesítés alatt álló (épülő vagy tervezett), négylakásosnál nagyobb lakóprojekteket rendszerező szervezet szerint Budapesten 382 újlakás-projekt összesen 25 405 lakását próbálnák eladni. Így május végén a fővárosi újlakás-piac eladatlansági rátája 26,1 százalék volt, idézi az adatbázist az index.hu.

A legkelendőbbek az ötödik és a hatodik kerületben található új fejlesztések. A két belső kerületben szinte minden ingatlan gazdára talál. Egyébként is viszonylag jónak mondható a helyzet, hiszen a tavalyi statisztikákkal összevetve elmondható, a megvételre kínált lakások nagyobb százaléka kelt el az idén, mint az előző évben, az eladatlansági ráta 33,3 százalékról 26,1 százalékra csökkent. Míg a jelzőszám tavaly óta alig változott a X., IV. és XIV. kerületekben, addig nagyot esett a XX., a IX. és a VII. kerületekben. Nőtt a tavalyi évhez képest az eladatlanság a XVI., XII. és XV. kerületi újlakás-piacokon.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.