2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Negyedéves jelentésében bevételi adatainak javulásáról számolt be a nagy-britanniai BP olajipari cég, de kiemelte, hogy további nemzetközi szankciók kedvezőtlenül érinthetik oroszországi befektetéseit.

A BP tavaly lett az oroszországi Rosneft (Rosznyefty) olajvállalat 20 százalékos résztulajdonosa, miután készpénzért és részvényekért eladta neki a TNK-BP vállalatot. A BP hangsúlyozta, hogy a szankciók miatt eddig nem volt baj a Rosneftnél, de további fellépéstől a kétoldalú kapcsolatok romlását várná.

A BP nettó nyeresége 2014 második negyedévében 3,37 milliárd dollár volt, egy évvel korábban csak 2,04 milliárd dollár. A bevétel 95,7 milliárd dollárról 95,83 milliárd dollárra nőtt, a második negyedév után részvényenként 9,75 cent osztalékot fizet a BP.

A vállalat kitermelése 6 százalékkal csökkent 2014. április-júniusában, összesen napi 2,11 millió hordó kőolaj volt. A BP figyelmeztetett arra, hogy az idei harmadik negyedévben tovább csökken a kitermelés volumene.

A kitermelés visszaesését az Alaszkában és a Mexikói-öböl térségében zajló tervezett karbantartási munkálatok okozzák. A vállalat szerint a szezonális termeléscsökkenés idén kicsit nagyobb lesz, mint tavaly.

Az olajcégnek továbbra is külön költségei vannak, mert 2010-ben a Mexikói-öbölben egy olajfúrótornya súlyosan meghibásodott és komoly környezeti károkat okozott. Ezek a költségek a második negyedévben 260 millió dollár adózás előtti kiadást jelentettek. A BP nettó adósságállománya június 30-án 24,4 milliárd dollárt volt, egy évvel korábban csak 18,2 milliárd dollár.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!