TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Negyedéves jelentésében bevételi adatainak javulásáról számolt be a nagy-britanniai BP olajipari cég, de kiemelte, hogy további nemzetközi szankciók kedvezőtlenül érinthetik oroszországi befektetéseit.

A BP tavaly lett az oroszországi Rosneft (Rosznyefty) olajvállalat 20 százalékos résztulajdonosa, miután készpénzért és részvényekért eladta neki a TNK-BP vállalatot. A BP hangsúlyozta, hogy a szankciók miatt eddig nem volt baj a Rosneftnél, de további fellépéstől a kétoldalú kapcsolatok romlását várná.

A BP nettó nyeresége 2014 második negyedévében 3,37 milliárd dollár volt, egy évvel korábban csak 2,04 milliárd dollár. A bevétel 95,7 milliárd dollárról 95,83 milliárd dollárra nőtt, a második negyedév után részvényenként 9,75 cent osztalékot fizet a BP.

A vállalat kitermelése 6 százalékkal csökkent 2014. április-júniusában, összesen napi 2,11 millió hordó kőolaj volt. A BP figyelmeztetett arra, hogy az idei harmadik negyedévben tovább csökken a kitermelés volumene.

A kitermelés visszaesését az Alaszkában és a Mexikói-öböl térségében zajló tervezett karbantartási munkálatok okozzák. A vállalat szerint a szezonális termeléscsökkenés idén kicsit nagyobb lesz, mint tavaly.

Az olajcégnek továbbra is külön költségei vannak, mert 2010-ben a Mexikói-öbölben egy olajfúrótornya súlyosan meghibásodott és komoly környezeti károkat okozott. Ezek a költségek a második negyedévben 260 millió dollár adózás előtti kiadást jelentettek. A BP nettó adósságállománya június 30-án 24,4 milliárd dollárt volt, egy évvel korábban csak 18,2 milliárd dollár.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.