TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Gyengüléssel zárt kedden a vezető távol-keleti részvénypiacok többsége miután a világból érkező rossz feldolgozóipari adatok elhomályosították a tegnap reggel megjelent kedvező kínai BMI pozitív hatását.

9432 ponton fejezte be a keddi kereskedést a tokiói tőzsde Nikkei 225 indexe, ez 0,27 százalékkal volt alacsonyabb a tegnapi értéknél. A hongkongi Hang Seng közben a nap második felére 0,08 százalékkal kapaszkodott feljebb, míg a Shanghai Composite 0,78 százalékot javított. 0,25 százalékos mínuszban zárta a napot a dél-koreai Kospi index, míg a tajvani piac szinte hajszálra ugyanott zárt, ahol hétfőn.

Az amerikai részvénypiacok is visszaestek tegnap miután váratlanul gyengülés mutatkozott a feldolgozóipari aktivitásban novemberben. Emellett továbbra is a költségvetési szakadék miatt aggódnak a befektetők, hiszen ha az év végéig nem sikerül megoldást találni, akkor januárban életbe lép az a szabály, mely szerint automatikusan 600 milliárd dollárnyi adóemelést és kiadáscsökkentést kell prezentálnia a kormánynak. Az is rontott a hangulaton, hogy az eurózóna feldolgozóipari indexe is visszaesett, a sorozatban 16. hónapja tartó csökkenés következtében a novemberi index 46,2 ponton állt.

Hongkongban a gyenge világgazdasági kilátások elsősorban az exportra termelő vállalatokat érintették érzékenyen, az Esprit Holdings például a kereskedés második felében 3,04 százalékos mínuszban volt, míg a Belle International Holdings 2,59 százalékkal állt hétfői értéke alatt. A Samsonite részvényei 3,11 százalékot buktak, míg a Cathay Pacific Airways 1,19 százalékot veszített értékéből. A hongkongi index legnagyobb cégei viszont javítani tudtak, az HSBC 0,32 százalékkal kapaszkodott feljebb, míg a China Mobile 1,15 százalékkal állt tegnapi szintje felett.

Japánban megint az exportőröknek volt rossz napjuk: a Hitachi 1,89 százalékot bukott hétfői árfolyamához képest, míg a Nikon 3,08 százalékkal esett vissza. 3,55 százalékos mínuszban zárta a napot az Advantest miután a Credit Suisse leminősítette a technológiai cég papírjait.

mfor.hu

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.