1p

A külföldi eladások felfutásának köszönhetően az első negyedévben 19 százalékkal nőtt a Coca-Cola profitja - közölte kedden a világ legnagyobb italgyártó cége.

A cég szerint az adózott eredmény elérte az 1,61 milliárd dollárt, illetve a részvényenkénti 69 centet. A tavalyi év azonos időszakában a profit 1,35 milliárd dollár, illetve 58 cent volt. Az eredmények mindamellett alulmúlták az elemzői várakozásokat. A Thomson Reuter szerint elemzők részvényenként 75 cent nyereségre és 7,72 milliárd dolláros bevételre számítottak.

A cég bevételi 5 százalékkal, 7,53 milliárd dollárra nőttek az április 2-án lezárult három hónap alatt. A külföldi sikerek ellensúlyozták, hogy az Egyesült Államokban csökkent a szénsavas üdítőitalok iránti kereslet. A Coca-Cola szerint az értékesítési volumen globálisan 3 százalékkal nőtt. Indiában az eladott mennyiség 29 százalékkal nőtt, Észak-Amerikában pedig 2 százalékkal csökkent.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!