Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Minden korábbinál nagyobb, 11 milliárd dollárt meghaladó bevétellel zárta üzleti évének szeptemberrel véget ért harmadik negyedévét az Intel.

A mikroprocesszor-gyártásban világelső amerikai társaság helyi idő szerint kedden megjelent gyorsjelentése szerint a bevétel 11,1 milliárd dollár volt, az egy évvel korábbi 9,4 milliárd után. Az adózott nyereség 59 százalékkal 2,96 milliárd dollárra, részvényenként 52 centre nőtt a tavalyi 1,86 milliárdról, részvényenként 33 centről.

A bevétel és a nyereség is meghaladta a szakértői várakozásokat. A bevétel mellett a 4,14 milliárd dolláros működési eredmény is rekord a társaság történetében.

A mikroprocesszor-piac 80 százalékát uraló cég a vállalati ügyfélkörtől bőven érkező megrendeléseknek és a feltörekvő piacok folytatódó növekedésnek tulajdonítja a kiugró eredményt.

A kilátásokat kedvezőnek ítéli a cég, a következő időszakban "egészséges kereslet mutatkozik majd mindenfajta informatikai termék iránt" - mondta Paul Ottellini vezérigazgató. A negyedik negyedévben a bevétel tovább nőhet, akár a 11,8 milliárd dollárt is elérheti. Az idei év különlegessége, hogy nem tapasztalható az ágazatot jellemző bevételéi ciklikusság, ingadozás, ehelyett szakadatlan növekedés megy végbe az év egészében - közölte a társaság.

A vállalati és lakossági ügyfeleket egyaránt kiszolgáló informatikai óriásvállalatok negyedéves beszámolóit megkülönböztetett figyelemmel kezeli a piac, mert teljesítményük a konjunktúra alakulásáról is képet ad, hiszen a vállalkozások a fellendülés beindulásakor gyakran indítanak informatikai fejlesztésekbe, válság idején pedig jellemzően ezen a területen spórolnak először. Az Intel jelentése azért is jelentős, mert a kaliforniai cég az első nagy szereplő a technológiai szektorból, amely a harmadik negyedévről beszámol.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.