2010. október 13. 09:28

Minden korábbinál nagyobb, 11 milliárd dollárt meghaladó bevétellel zárta üzleti évének szeptemberrel véget ért harmadik negyedévét az Intel.

A mikroprocesszor-gyártásban világelső amerikai társaság helyi idő szerint kedden megjelent gyorsjelentése szerint a bevétel 11,1 milliárd dollár volt, az egy évvel korábbi 9,4 milliárd után. Az adózott nyereség 59 százalékkal 2,96 milliárd dollárra, részvényenként 52 centre nőtt a tavalyi 1,86 milliárdról, részvényenként 33 centről.

A bevétel és a nyereség is meghaladta a szakértői várakozásokat. A bevétel mellett a 4,14 milliárd dolláros működési eredmény is rekord a társaság történetében.

A mikroprocesszor-piac 80 százalékát uraló cég a vállalati ügyfélkörtől bőven érkező megrendeléseknek és a feltörekvő piacok folytatódó növekedésnek tulajdonítja a kiugró eredményt.

A kilátásokat kedvezőnek ítéli a cég, a következő időszakban "egészséges kereslet mutatkozik majd mindenfajta informatikai termék iránt" - mondta Paul Ottellini vezérigazgató. A negyedik negyedévben a bevétel tovább nőhet, akár a 11,8 milliárd dollárt is elérheti. Az idei év különlegessége, hogy nem tapasztalható az ágazatot jellemző bevételéi ciklikusság, ingadozás, ehelyett szakadatlan növekedés megy végbe az év egészében - közölte a társaság.

A vállalati és lakossági ügyfeleket egyaránt kiszolgáló informatikai óriásvállalatok negyedéves beszámolóit megkülönböztetett figyelemmel kezeli a piac, mert teljesítményük a konjunktúra alakulásáról is képet ad, hiszen a vállalkozások a fellendülés beindulásakor gyakran indítanak informatikai fejlesztésekbe, válság idején pedig jellemzően ezen a területen spórolnak először. Az Intel jelentése azért is jelentős, mert a kaliforniai cég az első nagy szereplő a technológiai szektorból, amely a harmadik negyedévről beszámol.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.