2007. szeptember 18. 07:24

A ma esti amerikai kamatdöntés előtt bizonytalan nap várható gyenge forgalommal.

Várhatóan kedden sem fogja senki lerágni az izgalomtól a körmét, unalmas kereskedés elé néz a börze. Jelentős vállalati hír nem látott napvilágot, említésre méltó történésnek talán csak az OTP sajátrészvényvásárlása és a korábbi aranyrészvények tőzsdei bevezetése nevezhető.

Az OTP Bank 50000 darab OTP törzsrészvényt vásárolt 9.043 forintos részvényenkénti átlagáron hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén. A bank saját tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 1.683.238 darabra nőtt.

Az OTP közölte azt is, hogy kedden bevezetik a tőzsdei kereskedésbe 10 darab törzsrészvényét, amelyek az egy darab állami szavazatelsőbbségi részvénye átalakításából származnak.

Az ez év áprilisában hatályba lépett törvényi szabályozás miatt a bank alapszabályában az állami szavazatelsőbbségi részvényekre vonatkozó rendelkezések megszűntek, az egy darab 1000 forint névértékű szavazatelsőbbségi részvény átalakult 10 darab egyenként 100 forint névértékű törzsrészvénnyé. Az átalakítás cégbírósági bejegyzése 2007. június 18-án megtörtént.

A nemzetközi bizonytalanság ma is rányomja a bélyegét a kereskedésre, várhatóan a befektetők többsége immár megvárja az amerikai kamatdöntést. (A lehetséges forgatókönyvekről korábban írtunk.)

A Northern Rock hatása esetleg ma is kísértheti az európai bankszektort, ami a nyitást követően némi OTP eladásban tükröződött is, ám az első tíz perc esése után kicsit fentebb tudott kapaszkodni a piac, a Bux 200 pontnál nagyobb mínuszból kb. -40 pontig jött fel. A forgalom hiánya miatt azonban egyelőre az eladók dominálnak.

Technikailag a chartok elég semmitmondóak, az elmúlt hetekben kialakult sávok közepén várják a főbb papírok és a Bux is a folytatást. (Egyedül a beszűkölő Bollinger szallagok biztatóak, amelyek komolyabb elmozdulást vetíthetnek előre.

A nyitást követően kb. fél órával az árak: Mol 25650 (-50); OTP 9006 (-64), MTelekom 950 (+3); Richter 37100 (-100).

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.