2006. november 28. 10:39

A társadalombiztosítási rendszer aggasztó állapotáról egyre többet hallhatunk a médiából. A szakemberek egybehangzó véleménye szerint a TB által nyújtott nyugdíj nem lesz képes eltartani a jövő nyugdíjasait. A helyzetet az önkéntes és magánnyugdíjpénztárak is csak kisebb mértékben tudják orvosolni.

Ahhoz, hogy időskorunkban nyugodtan élvezhessük munkánk gyümölcsét, hatékony, nyugdíjcélú pénzügyi megoldásra van szükségünk. Az Aviva Életbiztosító által kínált befektetéshez kötött életbiztosításokkal könnyedén megteremthető a

hosszú távú pénzügyi biztonság.

Az Aviva három új eszközalappal bővítette - euróban jegyezhető befektetési termékei esetében - a választható portfóliók körét. A következő portfóliókat, az Euró alapú Ingatlanportfóliót, a Holland Részvényportfóliót és az Ázsiai Részvényportfóliót hosszú távon gondolkodóknak ajánljuk.

Az Ázsiai Részvényportfólió választásával olyan világcégeknek szavazhatunk bizalmat, mint a Samsung, a Toyota, a Mitsubishi vagy a Bank of China. Ázsia napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő térsége, ahol a gazdasági növekedés üteme várhatóan még hosszú ideig megelőzi a fejlett országokét. A portfólió e lehetőségekre építve növekedésorientált ázsiai és japán társaságok részvényeibe fektet. A vagyonkezelő a gazdasági szektorok és vállalatok közötti diverzifikációval, folyamatosan a befektetési kockázat minimalizálására törekszik,. Így az ügyfelek befektetései alacsonyabb kockázat mellett biztosíthatják, a részvénypiacon közép és hosszú távon elvárt hozamot.

Az ingatlanba fektető eszközalapok részvénybefektetésekkel szembeni legnagyobb előnye a nagyobb stabilitás. Az Euró alapú Ingatlanportfólió elsősorban olyan, az európai kontinensen aktív ingatlanfejlesztő, építési alapanyaggyártó és befektető társaságok részvényeibe fektet, melyektől hosszú távon stabil, egyenletes hozamnövekedés várható.

A Holland Részvényportfólió három különböző indexkövető és osztalékorientált befektetési alap befektetési jegyeit vásárolja. A vagyonkezelő a három alappal a holland piac egészét képes lefedni, így ezen befektetés az egyedi részvénybefektetések vagy részvényalapok kockázatánál nagyobb biztonságot nyújt az ügyfeleknek. A portfólió a stabil holland gazdasági környezetre építi stratégiáját, és olyan sikeres vállalatok részvényeit jegyzi, mint a Shell, a Philips vagy az Unilever. A portfólió vagyonkezelője a K&H Értékpapír Befektetetési Alapkezelő Zrt.

Ügyfeleink a portfóliókba az euró alapú befektetéshez kötött életbiztosításunk választása esetén fektethetnek be.

A további lehetőségekről egyszerűen és könnyedén tájékozódhat a www.aviva.hu honlapon, vagy hívja ügyfélszolgálatunkat a 06 40 444 445 telefonszámon.

Az Aviva Életbiztosító a londoni székhelyű Aviva Csoport tagvállalata, amely a világ ötödik legnagyobb általános biztosítója.