TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Míg a lanyhuló lakáspiaci kereslet már a tavalyi év végi statisztikákban is megmutatkozik, a jó minőségű, kész állapot-közeli lakóingatlanok körében kevésbé érezteti hatását a válság. A kiváló elhelyezkedés, a stabil fejlesztői háttér pedig tovább növeli a lakások eladhatóságát a piacon továbbra is aktív, biztos befektetést kereső, készpénzes vásárlók körében.

A pénzügyi válság okozta hitelszűke, valamint a korábbi szinteknél magasabb törlesztő részletek strukturális változásokat váltanak ki a lakáspiacon. A lakásvásárlók körében egyre inkább nő azok csoportja, akik a megnövekedett hitelfelvételi költségeket a megvásárolt lakóingatlan értékállóságával igyekeznek hosszú távon kompenzálni. Míg sokan elhalasztják a vásárlást, vagy csak az ár alapján döntenek, ez a réteg egyre inkább a megvásárolt ingatlan várhatóan magas vagy növekvő értékére koncentrálnak. Így ezek a vevők egyre kevésbé a tervezőasztalról vásárolnak, hanem inkább az építés alatt álló lakások készültségi foka alapján döntenek.

"A vásárlók jellemzően a megtekinthető, bejárható, rövid időn belül költözhető lakások iránt érdeklődnek. Kevesen mernek a mostani helyzetben „látatlanban” ingatlant vásárolni, az a lakás eladható 2009-ben, amelyik már elkészült, vagy néhány hónapon belül beköltözhető. A projekt készültsége, az átadás közeledte, sokkal fontosabb szempont, mint valaha volt" – hangsúlyozza Baross Pál, az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

Kimagaslóan jó elhelyezkedés, kiváló közlekedés, megbízható, stabil fejlesztői háttér, valamint a közvetlen szomszédságban elérhető szolgáltatások – szórakozási- és sportlehetőségek, intézményi infrastruktúra – három olyan elengedhetetlen feltétel, amely a szakértő szerint szükséges ahhoz, hogy egy lakóprojekt sikeres legyen 2009-ben. Emiatt a nagy beruházók különös figyelmet fordítanak a kedvező projekthelyszíneknek. Az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő szerint az egyik ilyen hely Újbuda, 2007-ben nem véletlenül kezdett bele a társaság a XI. kerületben a budai Skála áruház helyén épülő Allee nevű, multifunkcionális – vásárló, szórakoztató, szolgáltató, irodai és lakóegységeket magába foglaló – projektjébe, melynek része a 89 lakásból álló, modern igényeknek megfelelő Simplon Udvar.


A budapesti újlakás-piacon már évek óta tapasztalható a budai kerületek preferált helyzete mind a kínálat, mind a kereslet frontján. Ezen belül is XI. kerület, elsősorban kiváló közösségi infrastruktúrája és jó tömegközlekedési adottságai miatt az utóbbi évek legdinamikusabban fejlődő lakáspiacává vált. Több mint 130 ezer lakosával Budapest legnépesebb kerülete, ahol egyaránt találunk csendes kertvárosi területeket, és nyüzsgő, sűrűn beépített városrészeket. Újbuda az egyik legdinamikusabban fejlődő kerület a fővárosban, az átadott újépítésű lakások száma évek óta emelkedő tendenciát mutat, azonban ezek a lakások eddig többnyire a kerület külső részeiben épültek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.