TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A két vezető európai jegybank közül csak az Európai Központi Bank (EKB) csökkentette 25 bázisponttal a kamatszintet, így 1 százalék lesz az eurózóna kamatszintje. A Bank of England változatlanul fél százalékon hagyta a kamatot, ahogy arra számítani lehetett.

A vártnak megfelelő döntéseket hoztak Európa vezető jegybankjai: az EKB 25 bázisponttal csökkentette a kamatot, míg a Bank of England változatlanul hagyta a rátát. Vélhetően a mostani volt az utolsó kamatcsökkentés az eurózónában, mivel korábban többször kifejezték az EKB vezetői, hogy nem kívánják 1 százalék alá vágni az alapkamatot.

Először a Bank of England hozta nyilvánosságra csütörtökön kamatdöntésének eredményét, a szigetország jegybankja a vártnak megfelelően fél százalékon tartotta a rátát. A brit központi bank a kamatdöntés után jelentette be, hogy növeli a kötvényvásárlásokat, hogy segítsen a gazdaságnak kilábalni a recesszióból. A BoE további 50 milliárd forintot ad kötvényprogramjához, ezzel összesen 125 milliárdot költenek el kötvényvásárlásra.


Háromnegyed órával később jelent meg az Európai Központi Bank kamatdöntő ülésének eredménye, az eurózóna döntéshozói sem okoztak meglepetést: 25 bázisponttal 1 százalékra mérsékelték a kamatot. Vélhetően ez volt az utolsó hasonló lépés, ugyanis azt már többször kijelentették, hogy nem akarják 1 százalék alá vágni a rátát.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.