2p

Az egyedi tételek miatt továbbra is veszteséges volt az Alcoa, miközben a forgalombővülés is elmaradt az elemzői várakozásoktól.

Csökkentette veszteségét folyó üzleti éve első negyedében a legnagyobb amerikai alumíniumipari cég, az Alcoa a növekvő bevételeknek és az alumínium drágulásának köszönhetően.

A társaság a New York-i tőzsde hétfői zárását követően közzétett gyorsjelentés szerint 201 millió dolláros - részvényenként 20 centes - adózás utáni veszteséggel zárta idei első negyedévét, szemben az egy évvel korábbi 497 millió dolláros - részvényenként 61 centes - veszteséggel. A cég elsősorban egyszeri tételek miatt maradt a negatív zónában, ezek nélkül az elemzők által előre jelzett részvényenkénti 10 centes profitot hozta volna.

Az Alcoa bevételei az idei év első negyedében 4,89 milliárd dollárra növekedtek a tavalyi első negyedévben elért 4,15 milliárd dollárról. A forgalom ugyanakkor hiába nőtt 18 százalékkal, a konszenzus 26 százalékos pluszról szólt.

A főként az autó- és repülőgépgyártásban használt alumíniumot hétfőn másfél éves csúcson, tonnánként 2400 dolláros áron jegyezték a tőzsdén. E fémfajta az idei első negyedévben 3,3 százalékkal drágult, bár az árszint még messze van a 2008 júliusában mért, tonnánkénti 3380 dolláros tetőponttól. A cég elnöke ugyanakkor az eredmények közzétételekor azt hangoztatta, hogy kedvező folyamatok indultak a cég piacain, így növekvő forgalommal és nyereséggel számolnak.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!