2p

A várt 52 centes részvényenkénti profit helyett csak 38 centes nyereségről számolt be kedden a Citigroup a negyedik negyedévet illetően. A hírre azonnal lejtmenetbe kapcsoltak az amerikai bank papírjai, melyek a nyitás előtt majdnem 3 százalékkal álltak tegnapi értékük alatt.

1,17 milliárd dolláros, vagyis részvényenként 38 centes profitot ért el a Citigroup a negyedik negyedévben, ami egy hajszállal alacsonyabb volt az egy évvel korábbi 1,3 milliárd dollárnál, azonban az akkor még 43 centet jelentett részvényenként. Az árbevétel az egy évvel korábbi 18,4 milliárd dollárról 17,2 milliárdra csökkent 2011 utolsó három hónapjában az amerikai banknál. Az eredmény lényegesen gyengébb a vártnál, hiszen az elemzők 52 centes részvényenkénti profitot és 18,6 milliárd dolláros árbevételt reméltek.

2011 egészét tekintve a bank 11,3 milliárd dolláros nyereséggel zárt, ami 6 százalékkal haladta meg a 2010-ben tapasztalt 10,6 milliárdot. Az éves árbevétel 78,4 milliárd dollárra csökkent az előző évi 86,6 milliárdról. Az alacsonyabb bevétel mellett úgy sikerült magasabb nyereséget elérni, hogy a bank hitelezési veszteségei 40 százalékkal 4,1 milliárd dollárra csökkentek.

Az eredmények megjelenése után a Citi-részvények rögtön esni kezdtek, a nyitás előtti kereskedésben 2,6 százalékot veszítettek.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!