2007. szeptember 18. 06:34

Az angol Northern Rock pénzügyi krízise, az Európai Bíróság Microsoft elleni döntése, valamint a kivárás a FED-gyűlésre határozta meg a tegnapi amerikai kereskedést. A DOW a dél körüli jelentősebb csökkenést ledolgozva végülis 39 pontos (0,29%) veszteséggel zárt.

Az angol Northern Rock pénzügyi krízise, az Európai Bíróság Microsoft elleni döntése, valamint a kivárás a FED-gyűlésre határozta meg a tegnapi amerikai kereskedést. A DOW a dél körüli jelentősebb csökkenést ledolgozva végülis 39 pontos (0,29%) veszteséggel zárt.

Nagyobbat esett a Nasdaq (20,5 pont, 0,79%), valamint az S&P 500 is (7,6 pont, 0,51%). A papírok 66 (NYSE) illetve 68 százaléka (Nasdaq) csökkenéssel zárt. A Northern Rock pánik mellett nem tett túl jót a banki részvények árfolyamának, hogy a Bank of America elismerte, érzékelhető pénzügyi vesztesége származik a hitelpiaci válság következményeként.

Miközben a piacok megkülönöztetett figyelemmel várják a FED mai gyűlését (forgatókönyvek mára), a FED korábbi elnöke, Alan Greenspan Amerika szerte road-show-zik és ostorozza a Bush-kormányzat gazdasági döntéseit. Véleménye szerint vége a 'defláció-import' időszakának, vagyis a dráguló távol-keleti és kelet-európai import miatt növekvő árnyomással kell szembenéznie a gazdaságnak, ami akár kétszámjegyű irányadó rátát is eredményezhet. Az amerikai kormány persze tiltakozik és Greenspan mások szerint sem feltétlenül ártatlan a mostani válságban.

Az árupiacon új csúcson az olaj és az arany (16 havi), száguldozik a búza és a kávé. Van itt likviditás még bőségesen . Indokok persze vannak, menekülő befektetés (arany), elkésett és nem elégséges OPEC kvóta emelkedés és persze a közelgő a tél (de legalább most már nem a hurikánok )

Ázsiában a piacok többsége 1-2 százalékos veszteségben van közép-európai idő szerint 8 órakor. A Nikkei több mint 2 százalékot esett, a kínai Sanghaj Composite 1 százalékot. Bombay, illetve Jakarta kis pluszban van.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.